Laster Turer

« Turkalender

Vårskitur på Svalbard

11.mai - 14.mai

14400 kr-14900 kr

Kjøp billetter her:

Vårskitur til Svalbard - Fjellski14.400,00 krFlybilletter tur/retur Oslo-Longyearbyen Transport til/fra Longyearbyen flyplass og til/fra aktiviteter 3 netter på Svalbard Hotell i Standard Rom, inkludert frokost

Please fill in all required fields

Vårskitur til Svalbard - Topptur14.900,00 krFlybilletter tur/retur Oslo-Longyearbyen Transport til/fra Longyearbyen flyplass og til/fra aktiviteter 3 netter på Svalbard Hotell i Standard Rom, inkludert frokost Alle måltider Toppturer, aktiviteter og måltider som er beskrevet i programmet.

Please fill in all required fields

Midnattsol, spektakulær natur, arktisk pudder, påskeforhold, urørte fjell og drømmeforhold. Er du klar for en drømmetur til Svalbard sammen FjellTid?

Med utgangspunkt fra Longyearbyen tar vi en langhelg med uforglemmelige opplevelser i den arktiske naturen. Med våre kunnskapsrike guider som tar oss med på magiske skiturer, isgrotte-safari, toppturer og båtsafari med rib. Dette er turen du ikke kan gå glipp av!

Den arktiske naturen på Svalbard byr på mye variasjon. Med eventyrlige fjell, isbreer, vidder og ikke minst det yrende dyrelivet. Vi er i ett område med mye isbjørn, men er i trygge hender hos guidene fra Svalbard booking. Det legges opp til turer for topptur-ski og fjellski.

Vi bor på komfortable Svalbard Hotell. Hotellet ligger midt i sentrum av Longyearbyen og har den arktiske naturen rett utenfor døren. Hver morgen server hotellet 1.klasses frokost og nydelig kaffe slik at du skal få den perfekte starten på dagen. Middag spiser vi på ulike restauranter i Longyearbyen som samspiller aktivitetene vi har.

Bli med på en eventyrlig reise til 78 grader nord og få en langhelg spekket med de utroligste opplevelser!

Fredag

Kl 07:00

Seneste anbefalte oppmøte Oslo Gardermoen flyplass

Kl 09:45

Avreise med SAS SK 4490

Kl 12:40

Ankomst Svalbard Longyearbyen flyplass. Turleder fra FjellTid tar deg vel imot og ønsker deg velkommen. Vi stiller med Taxi som frakter oss til hotellet.

Kl 14:00

Vi sjekker inn på Svalbard Hotell og får servert en nydelig suppebuffet i hotellets restaurant, Polfareren.

Kl 14:30

Våre guider fra Svalbard booking kommer og informerer oss om helgens program.

Kl 15:00 – 18.45

Har du vært i Longyearbyen før? Her finnes det mye spennende en kan gjøre. Hva med å oppleve historien til Svalbard på museum eller dra på shopping? Longyearbyen er den eneste norske byen som tilbyr taxfrihandel selv til nordmenn.
I Longyearbyen er det små og store butikker som selger alt fra dagligvarer og fersk mat til sport og fritidsutstyr, gaver og suvenirer. Spesielt gunstige priser finnes på alkoholvarer, sigaretter og sport og fritidsutstyr.

Kl 17.00

For de som ønsker å starte helgen med velsmakende og lokalt øl fra verdens nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri, reserverer vi et langbord slik at du kan smake på de ulike typene de har. Vi benytter anledningen til å bli bedre kjent i en uformell setting.

Kl 19.00

Vi spiser på Svalbards mest avslappende og historiske restaurant, Resturant Kroa. Restauranten er utsmykket med bilder fra fangst tiden, og spesielt personer som hadde sitt virke her oppe i Nord på den tiden.

For dem som ønsker det tar vi oss en tur ut på byen etter middagen.

Lørdag 12.mai

Kl 07.00 – 09:15

Vi spiser på en deilig førsteklasses frokost, en ekte polfarer verdig. Med nytraktet kaffe og vafler, skal vi få nok energi til en dag med uforglemmelige opplevelser.

Kl 09:30

Våre guider henter oss på Svalbard Hotell og kjører oss ned til Svalbard Snøscooterutleie. Her går vi igjennom programmet og forventningene for helgen, samt gjennomgang av utstyr som ski og sikkerhetsutstyr. Guidene har på forhånd rekognosert de aktuelle områdene og vil vise planlagte turer på kart.

Kl 11:00 – Fjellskitur

Vi tar en skitur inn til Bolterskaret med mulighet for å utforske en isgrotte ca halves på turen. Dette er et scooterfritt område med relativt lite motorisert ferdsel. Opplev et vakkert landskap i et av Svalbards uberørte områder og nyt den arktiske stillhetten! Turen er beregnet til ca 16 km tur/retur.

NB: Denne turen forutsetter at du har erfaring med fjellskiturer, og at eget utstyr som ski og sko er godt utprøvd på forhånd!

Kl 11:00 – Toppturer

Longyearbyen er omringet av fantastiske fjelltopper med enestående utsikt, noe som gjør nærområdet svært attraktivt og populært for toppturer. Trollsteinen, Sarkofagen og Lars Hiertafjellet er noen av våre mest populære fjelltopper for randonee skiturer. Guiden finner en fjelltopp som passer for dagens føre. Vi spiser et varmt måltid på toppen av fjellet mens vi nyter utsikten. Etter litt mat og noe varmt å drikke spenner vi skiene og svinger oss ned gjennom fjellsiden. Våre flinke guider tar vare på sikkerheten og velger rute etter forholdene. Turen er væravhengig. Mat inkludert: Baguett, varm drikke og kjeks

Kl 18:30

Vi er tilbake fra dagens fantastiske skiturer. Etter en velfortjent dusj frister det kanskje med noe forfriskende i lobbyen på Svalbard Hotell.

Kl 20:00

Etter en dag med uforglemmelige opplevelser, fortjener vi en gastronomisk opplevelse på Huset Bistro. Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20.000 flasker. I forbindelse med middagen får vi en omvisning på Huset.

Søndag 13.mai

Kl 07.00 – 08:45

Vi starter dagen med en deilig frokost på Svalbard Hotell.

Kl 09.00 : Fjellskitur rundt Gilsonryggen og over Breinosa

Vi blir hentet av guidene på hotellet kl. 09:00. og blir kjørt ned til Svalbard Snøscooterutleie, hvor vi har en gjennomgang utstyret før gjør oss klar. Vi blir så fraktet til gruve 7 med bil. Her starter vi skieventyret og setter kursen innover fjellet. Turen fortsetter med kurs mot Gilsonryggen. Dagens tur starter i samme område som gårdsdagens tur og går inn Bolterskaret. Dersom vi har muligheten tar vi turen opp her for å nyte utsikten. Deretter fortsetter vi ned Dalburgbreen og ut Bolterdalen. Her plukkes vi opp med bil og kjører de siste kilometerne inn til Longyearbyen. Mat inkludert: Drytech, varm drikke og kjeks.

Denne turen krever at deltakerne er vant med friluftsliv og å være ute om vinteren. Turen er relativt lang og det kreves at du er i «normalt» god form

Turprofilen har ikke mange stigninger, men noen lengre «relativt» slake nedkjøringer. Turlengde: Ca 25 km og 10 timer

Kl 09.00 : Topptur med båt/snøscooter og ski i område Isfjorden

Vi starter dagen med en kortere båttur hvor vi tar oss inn i Isfjorden for å finne egnede områder for skikjøring. Avhengig av vær- og føreforhold vil destinasjon og innhold kunne variere fra tur til tur. Våre guider holder seg oppdatert på terrenget fortløpende og kan levere fine dager i fjellsidene. Vi kjører ut med rib båt til vi kommer til et egnet område. Her går vi på ski for å komme oss til toppen. Vi ønsker å bruke mest mulig tid med ski på beina nedover de snøkledde fjellsidene. Mat inkludert: Drytech, varm drikke og kjeks.

Turlengde: Ca 10 timer

Kl 18:30

Vi er tilbake fra dagens magiske opplevelser. Etter en velfortjent dusj frister det kanskje med noe forfriskende i lobbyen på Svalbard Hotell, før vi avslutter med en festmiddag i hotellets restaurant Polfareren.

Kl 20:30

På turens siste kveld fortjener vi alle en klapp på skulderen og en velsmakende 3-retters på Polfareren, hotellets egen restaurant.

Navnet et tatt etter Polfarer Eivind Astrup (1871-1895). Unggutten som ble med Robert Peary til Grønland og ble mannen som kartla Melville Bay på nordvestsiden av Grønland. Han var den yngste til å motta st. Olavs orden i en alder av 21 år, og står fremdeles som den yngste, over 100 år senere.

Mandag 14.mai

Kl 07:00 – 10:00

Nyt de siste timene på Svalbard med en lang og deilig frokost med nye turvenner du har fått på denne eventyrlige reisen.

Kl 11:00 – 12:30

Vi sjekker ut av Svalbard Hotell og har siste mulighet for å handle inn suvenirer fra Svalbard frem til kl 12:30

Kl 12:40

Taxi kjører oss tilbake til Svalbard Lufthavn.

Kl 14:45

Avreise fra Svalbard Lufthavn Longyearbyen med SAS SK 4425.

Kl 18:55

Ankomst Oslo Gardermoen Lufthavn.

OBS: tidspunkter og rute oppgitt i turbeskrivelsen er kun et utgangspunkt. Det kan bli
endringer etter hvert som vi går, da vi må tilpasse oss vær og føre. Vi må også ta hensyn til
deltakernes fysiske form og utholdenhet
.

På denne turen får du inkludert:

 • Flybilletter tur/retur Oslo-Longyearbyen

 • Transport til/fra Longyearbyen flyplass og til/fra aktiviteter

 • 3 netter på Svalbard Hotell i Standard Rom, inkludert frokost

 • Alle måltider

 • Turer og aktiviteter som er beskrevet i programmet.

Overnatting på Svalbard Hotell:

Svalbard Hotell byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg.

Etter en lang dag ute i Arktis villmark kan du slappe av med en kopp kaffe/te og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har en gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.

Svalbard Hotell er det nyeste hotellet i Longyearbyen, og vant en Travellers’ Choice Award 2013 for det 10. beste B&B hotellet i Norge.

Det vennlige personale ønsker deg velkommen, og tilbyr deg den hjelpen du trenger for å gjøre ditt opphold på Svalbard til en uforglemmelig opplevelse.

Dette er ikke inkludert:

 • Reiseforsikring

 • Mineralvann eller alkeholholdige drikker

Betingelser og villkår:

 • Tilbudet gjelder bestilling via FjellTid.no

 • Tilbudet gjelder delt dobbelt/twin rom

 • Det er KUN 20 ledige plasser

 • Frist for påmelding er 1.februar 2018

Ansvarsfraskrivelse

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart med mindre det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc.

For spørsmål om denne turen:

Følg med i FjellTid-gruppa Vårskitur til Svalbard for spennende oppdateringer og inspirerende bilder.

Detaljer

Start:
11.mai
Slutt:
14.mai
Pris:
14400 kr-14900 kr

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Nyttig info

Påmeldingsfrist:
1.februar 2018
Antall deltakere:
18-24
Antall dager:
4
Land:
Norge
Turtype:
Skitur
Vanskelighetsgrad:
Middels

Sted

Longyearbyen
Longyearbyen Svalbard Norge + Vis i Google Maps

Kontakt oss

Er det noe du lurer på eller trenger hjelp til?
Send oss en melding så skal vi hjelpe deg så godt vi kan :)

Sender

© FjellTid.no - FjellTid (norr. fjalltíð): Sosialt turnettverk for alle turfolk. #fjelltid

Logg inn

Glemt noe?