Vintersamling på Danebu 23.-26.jan 2020 - FjellTid.no
Laster Turer

Vintersamling på Danebu 23.-26.jan 2020

Bli med på en fantastisk skisamling sammen med FjellTid. Med ski inn og ut fra Kongsgaarden, eventyrlige skiturer, god mat, nostalgisk atmosfære og ikke minst den uforglemmelige FjellTid-stemningen!

Pris:
Fra 3.989 kr
Når:
23.-26.januar
Passer for:
Alle

Turleder:
Camilla Hagen-Westerlund

Gå ikke glipp av en drømmehelg i hjertet av det vakre og ville Valdres. Med sin unike plassering nærmere 1000 m.o.h. med en fantastisk panoramautsikt over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene. Med ski inn og ut fra Kongsgaarden både for langrenn og alpint legges det til rette for en morsom helg spekket av et spennende vinterprogram!

 

 

DETTE FÅR DU!

 

 • Overnatting tors/fredag – søndag
 • Smakfull frokost + niste og termos
 • Skiturer med erfarne turledere 
 • Tilgang på badstue og treningsrom
 • Middag torsdag
 • Middag på fredag
 • *Skikurs med Erling Jevne
 • Festmiddag på lørdag
 • FjellTid-stemningen 

 

 

GÅ IKKE GLIPP AV ÅRETS MORSOMSTE OG HYGGELIGSTE SKIFEST PÅ DANEBU KONGSGAARD!

 

* Ved kjøp av skikurs-pakka.

 

NB: PÅMELDINGSFRIST FOR DENNE TUREN ER MANDAG 20 DESEMBER!

 

(NB: Enkeltroms-tillegg (Kr 500,- fre-søn Kr 750,- tors-søn) , hunde-tillegg (Kr 350,-) og skikurs med Erling Jevne (Kr 395,-) er tilleggs-pakker som dessverre ikke synlige på mobil, så om ønskelig skriv dette i tilleggsinformasjonen i kassa, så sende vi deg en link til produktet 🙂 )

Torsdag 23.januar:

 

Kom når du selv ønsker men fra klokken 19:00-21:00 servere Danebu Kongsgård en velsmakende gryterett.  

 

Klokken 22:00 hilser vi alle fremmøtte velkommen. Bli bedre kjent med deltakerne fra årets høstsamling med latter, spill og kanskje noe godt i glasset utover de sene nattetimer. Husk å lever inn termosen din før du legger deg.

 

 

Fredag 24.januar

 

Vi starter dagen med en herlig frokost med panoramutstikt. 

Mens du nyter det ferske påleggs utvalget og nytraktet kaffe ser du den skarpe morgensolen lyse opp de hvite eventyrskogene og fjellene i Jotunheimen som et vakkert maleri.

 

Tidligere OL-vinner Erling Jevne kommer og gir deg de beste skiteknikkene som gjør deg til en bedre skiløper. Klassisk-ekspert Erling Jevne vant stafett-gull og sølv på tremilen under vinter-OL i Nagano i 1998. Fredag 24.januar lærer han hvordan du får bedre teknikk i staking, dobbeltak med fraspark og diagonalgang. 

 

 

Mens halvparten av skikurs deltakerne lærer nye kunster, tar vi en hyggelig bli-kjent tur i område. 

 

Er du mer av den erfarne tar vi oss en treningstur innover de mange milene med skiløyper. 

 

Kvelden avsluttes som hør og bør med en skikkelig fredagsmiddag.

 

Klokken 22:00 hilser vi de nyankomne velkommen og setter av kvelden til hygge med latter og den velkjente FjellTid-stemningen i den koselige peisestuen.

 

Lørdag 25.januar:

 

Frokosten på Danebu er noe for seg selv. Her får du tidenes frokost med kortreist egg og pålegg. Gled deg til å nyte frokosten, mens solen sakte men sikkert lyser opp de vakreste fjell.  

 

 

Dagens skiturer er lagt opp slik at du kan velge og vakre. For kanskje du har lyst på en rolig tur i skisporet og varme deg foran bålet i en av gapahukene som du finner i skogen. Eller har du lyst på en lengre skitur med skispor som slynger seg milevis gjennom eventyrskogen. 

På denne turen har vi nok av turledere og sørger for at du ikke går alene 🙂

 

Før du går i dusjen samles vi i peisestuen med skitøy for en forrykende efterski, forgjengeren til Afterski. Nyt noe forfriskende i glasset og vis oss dagens FjellTid-bilder! Kanskje FjellTid-djen også spiller opp til dans 😉

 

Og du… selvsagt blir det mulighet for å kose seg i badstuen før middagen. 

 

 

Ingen FjellTid-tur er uten en velfortjent festmiddag. Vi lover en topp FjellTid-stemninger rundt bordet med massevis av vandrehistorier! Danebu har satt isammen en fantastisk fest meny spesielt for Felltid! – GLED DEG!

 

Vi avslutter kvelden og vintersamlingen i peisestua. Sette deg godt til rette i de gode stolene og benytt anledningen til å slappe av, nyte og reflektere over denne fantastiske helgen. Kanskje du har fått nye turvenner til dine neste tureventyr i vinter.

 

Søndag 26.januar:

 

Søndagsfrokosten skal vi nyte til det fulle og det hele. Nyt kaffen mens vi ser vinterfjellet våkner til liv. Kanskje vil benytte en søndagstur, eller ønsker å dra hjem tidligere. 

 

NB: Programmet er kun veiledene.

Om Danebu Kongsgaard

 

Postkort fra Danebu ca. 1965 Foto: Normann

 

Danebu Kongsgaard er et historisk hotell med en spennende gjestebok bestående av både norske og utenlandske kongelige, idrettsstjerner og FjellTidere gjennom tidene. Danebu Kongsgaard var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter krigen.

 

Danebu Kongsgaard ligger i hjertet av Valdres, og aktivitetene og opplevelsene står i kø, drøye to timers bilkjøring fra Oslo.

 

Rommene på Danebu

 

 

Danebu Kongsgaard er kjent for sine behagelige rom og senger. Rommene vendt mot både kongsgaarden og mot vidunderlig utsikt over Aurdalsåsen. Selv om du får ro i sjelen ved bare å være på Kongsgaarden, kan det hende at du får behov for å holde kontakten med omverden. Derfor har alle rommene en liten arbeidspult samt trådløst internett i hele bygget.

 

Om du ønsker å bevege deg ut den hyggelige peisestue, står du også fritt til det. Her har du også trådløst internett hele døgnet.​

 

I tillegg har hotellet egne rom på bakkeplan som egner seg perfekt for deg med hund. 

 

NB: Enkeltroms-tillegg (Kr 500,- fre-søn Kr 750,- tors-søn) , hunde-tillegg (Kr 350,-) og skikurs med Erling Jevne (Kr 395,-) er tilleggs-pakker som dessverre ikke synlige på mobil, så om ønskelig skriv dette i tilleggsinformasjonen i kassa, så sende vi deg en link til produktet 🙂

 

 

 

Mat allergier eller annet?

 

Har du noen allergier eller noen hensyn vi må vite om er det viktig at vi får beskjed så tidlig som mulig. 

 

 

Reisen opp:

 

Danebu Kongsgaard ligger midt i vakre Valdres, ca 18 mil fra Oslo, og rundt 20 km fra Fagernes. I krysset på E16 ved kirken i Aurdal, ta av til høyre/venstre, følg skilting til Valdres Alpinsenter og Danebu. Klikk her for å få veibeskrivelsen (Google maps)

 

Vi oppfordrer samtlig til samkjøring. Ikke bare er det billigere, men også miljøvennlig og veldig veldig hyggelig! Finn noen å samkjøre i gruppe ‘Vi som skal på Vintersamlingen på Danebu 2020’

 

Avstander: 

 

Lillehammer – Danebu: 107 km (1 timer og 45 min)

Oslo – Danebu: 181 km (2 timer og 40 min)

Bergen – Danebu: 349 km (5 timer og 10 min)

Trondheim – Danebu: 393 km (6 timer)

Ålsesund – Danebu (379 km (6 timer)

Kristiansand – Danebu: 463 km (6 timer)

Stavanger – Danebu:  457 km (8 timer inkl. ferje)

 

Buss: Hit kan du også komme med buss! Her kan du velge mellom hele 3 buss-selskaper; Valdresekspressen, Øst-Vest Xpressen og Nor-Way Bussekspress! Dersom du kommer med buss er det viktig at du ringer hotellet slik at de kan komme og hente deg. 

 

Adresse og kontaktinfo til Danebu:

Danebu Kongsgaard

Danebuvegen 625

2910 Aurdal

Tlf: 61 35 76 00

Bekledning                                                                                                                         

 • Varmejakke gir rask og effektiv varme i pauser. Tas utenpå ytterjakke i tørt vær. 
 • Ytterbekledning i vindtett bomull eller microfiber
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue og buff
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Gamasjer
 • Badetøy
 • Brodder om du ønsker en spasertur på veien.

Utstyr

 • Langrennski, bakkeski eller snowboard.
 • Dagstur-ryggsekk med passe volum til innhold
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Vindsekk  
 • Spade
 • Skismøring, evt. også feller
 • Solbriller, Alpinbriller
 • Kart, kompass og kartmappe
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og drikkeflaske og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort
 • Kamera

Ta bare med de tingene du trenger for turen, slik at ikke sekken blir for tung.

 

For spørsmål om turen:

Camilla-Hagen-Westerlund

Camilla Hagen-Westerlund - Tur og Aktivitetsansvarlig

Blid og utadvendt turleder som elsker og være ute på tur! Camilla har vært med i FjellTid i 3 år nå og er turleder for både FjellTid og Turistforeningen. Hun har vært praktiserende turleder på 2.året nå. Camilla har også vært mye på tur i område.

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.

MELD DEG PÅ INNEN:

DAGER
TIMER
MINUTTER
SEKUNDER

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Billetter

17 tilgjengelig
Vintersamling Danebu 2020 Dobbeltrom torsdag - søndag4.849,00 kr inkl. MVAInkluderer middag torsdag, frokost med niste fredag, skitur fredag, middag fredag, frokost med niste lørdag, skitur lørdag, festmiddag lørdag, frokost med niste søndag

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

12 tilgjengelig
Vintersamling Danebu 2020 Dobbeltrom fredag - søndag3.989,00 kr inkl. MVAInkluderer middag fredag, frokost med niste lørdag, skitur lørdag, festmiddag lørdag, frokost med niste søndag

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

Detaljer

Start:
23.januar 2020
Slutt:
26.januar 2020
Pris:
3989kr – 4849kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
20.12.2019
Antall dager:
3-4
Turtype:
Skitur, Vintertur,
Vanskelighetsgrad:
Passer for alle
Turleder:
Camilla Hagen-Westerlund

Sted

Danebu Kongsgård
Danebuvegen Aurdal 2910 Norge + Vis i Google Maps
Telefon:
61 35 76 00
Hjemmeside:
http://www.danebu.no/

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×