UTSOLGT! Tur til Trolltunga og Holmaskjær 9.-11.aug - FjellTid.no
Laster Turer
 • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

UTSOLGT! Tur til Trolltunga og Holmaskjær 9.-11.aug

USOLGT!
Bli med FjellTid på en spektakulær tur til Trolltunga og Folgefonna 9.-11.august 2019. Denne turen er svært krevende og stiller i kategori rød/sort hos DNT! Men belønningen er fantastisk utsikt på både Trolltunga og på Holmaskjær! Dette kan du da ikke gå glipp av!

Pris:
3500 kr
Når:
9.aug – 11.aug
Passer for:
Erfarne

Bli med FjellTid på en spektakulær tur til Trolltunga og Folgefonna 9.-11.august 2019. Denne turen er svært krevende og stiller i kategori rød/sort hos DNT! Men belønningen er fantastisk utsikt på både Trolltunga og på Holmaskjær! Dette kan du da ikke gå glipp av!

Fredag 9.august
10.2 km til Trolltunga (fra 300 moh – 1100 moh)

 

Oppmøte Odda sentrum kl 10.30 hvor vi parkerer bilene. Her organiserer vi bagasjen slik at vi ikke har med overflødig bagasje opp til Trolltunga. Deretter samkjører vi til Trolltunga. Der vi tar skytteltransport opp dit stien starter. Ca 4 km.  Grunnet mengden bagasje man trenger for en natt i telt ved Trolltunga. Oppfordrer vi alle deltakere til å dele telt (eks. 2 og 2) på Trolltunga.

 

Transport, bagasje, og innkjøpt middag koordineres og fordeles blant turdeltakere av  turledere. Turen til Trolltunga tar 6 – 8 timer.  Vi starter turen seint for å unngå køen langs stien og på Tunga. Så tar vi bildene i soloppgang på lørdagen når Trolltunga nesten er folketom. Vel oppe rigger vi Base camp – Trolltunga. Her slår vi opp teltene og spiser felles middag. I lystig lag, med FjellTid-stemningen i sentrum fyrer vi opp et FjellTid-bål.

 


Lørdag 10.august
10.2 km fra Trolltunga (fra 1100 moh – 300 moh)

 

Vi går tilbake til bilene og kjører videre til Odda Camping hvor vi skal overnatte. Her har FjellTid fått tildelt et eget område for teltene. Det er mulighet for dusj, grill, kjøkken på Campingen. Her pakker vi sekkene til turen neste dag. Vi gleder oss til en hyggelig FjellTid-kveld med gode historier med fantastisk FjellTid-stemning.

 


Søndag 11.august
14 km tur/retur Holmaskjær (fra 20 moh – 1565 moh)

 

Vi starter dagen med frokost og pakker sammen teltene og bagasje i bilene, før vi forlater Odda Camping kl 9.00. Deretter kjører vi til Tokheim og parkerer der.

 

Turen ifra Tokheim – Holmaskjær 11 timer tur/retur. Turen går på T-løype og via kvistet merking på snø. Ruten er omlag 7 km med 1560 m stigning og er estimert til 6 timer opp, og 5 timer ned.

 

Dette er en tur som er avhengig av været, Dersom det ikke er fremkommelig vil der bli arrangert en alternativ noe kortere tur i lavere lende. Denne turen vil bli guidet og tilpasset av FjellTid sine turledere etter vær og forhold. Vi starter dagen med frokost og pakker sammen teltene og bagasje i bilene, før vi forlater Odda Camping kl 9.00. Deretter kjører vi til Tokheim og parkerer der.

 

Turen ifra Tokheim – Holmaskjær 11 timer tur/retur. Turen går på T-løype og via kvistet merking på snø. Ruten er omlag 7 km med 1560 m stigning og er estimert til 6 timer opp, og 5 timer ned.

 

Dette er en tur som er avhengig av været, Dersom det ikke er fremkommelig vil der bli arrangert en alternativ noe kortere tur i lavere lende. Denne turen vil bli guidet og tilpasset av FjellTid sine turledere etter vær og forhold.

 

Passer for spreke og turvante turgåere.

Bekledning                                                                                                                         

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellstøvler og gjerne gamasjer
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Badetøy

Utstyr

 • Ryggsekk med passe volum til innhold
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Lakenpose (ev. lett sovepose)
 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Solbriller og solkrem
 • Myggmiddel/myggnett
 • Kart, kompass og kartmappe
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og drikkeflaske og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort

En slik utrustning veier totalt 7-12 kg.

Ta bare med de tingene du trenger for turen, slik at ikke sekken blir for tung.

For spørsmål om turen:

Bendedicte_Street
Super glad fjellentusiast som elsker meg i fjellet på høye topper med og uten ski. Leder for fjellsportgruppen og turguide for DNT. Driver også med inne og uten dørs klatring. Brenner for friluftsliv og alltid like engasjert for nye opplevelser

97537779

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.

Billetter

Tickets are not available as this hendelse has passed.

Detaljer

Start:
9.august
Slutt:
11.august
Pris:
2500kr – 3500kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, , , , ,

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no
Påmeldingsfrist:
Fortløpende
Antall dager:
3
Turtype:
Topptur, Sommertur
Vanskelighetsgrad:
Krevende
Turleder:
Bendikte Street Baadsvig

Sted

Odda
Odda, Norge + Vis i Google Maps

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×