Vårskisamling i Jotunheimen 25.-28.apr - FjellTid.no
Laster Turer
 • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vårskisamling i Jotunheimen 25.-28.apr

Med storslått utsikt og praktfull natur – med et enestående utsyn til tinder og breer.
Er du klar for Vårskisamlingen med FjellTid 25.-28.april 2019, til et av de mest tradisjonsrike turiststedene i Jotunheimen?

Pris: 3920kr – 6120kr

20190425

20190428

Med storslått utsikt og praktfull natur – med et enestående utsyn til tinder og breer.
Er du klar for Vårskisamlingen med FjellTid 25.-28.april 2019, til et av de mest tradisjonsrike turiststedene i Jotunheimen?

Dette skjer på Vårskisamlingen i Jotunheimen:

 • Topptur med guider til Uranostind (2157moh.)
 • Uforglemmelig fjellskiturer for alle nivåer med turledere
 • Introduksjon til skredkurs – INKLUDERT I  PRISEN!
 • Nybegynner-turer på randoneeski
 • Kos i hytteveggen
 • FjellTid-stemningen
 • Badstue med snøbading
 • Efterski
 • Spennende konkurranse hvor alle har en vinnersjanse 😉
 • God mat og drikke
 • … og mange nye gode turvenner!

 

I år er vi så heldige å ha med Arc’teryx med på laget! Sammen skal vi ha spennende konkurranser med turklær av best sort i premie – Til en verdi av hele 3799 kr.

 

 Trenger du å leie ski eller skredutstyr for turen? Ingen fare. På denne turen har du flere muligheter!

På Tyin aktiv får du leid alt fra fjellski til randonee! Send mail til Tyinsport (tyinsport@tyinfilefjell.no) og legg ved hva slags ski du ønsker å leie, høyden, vekt og skostørrelsen din. Skal du leie randoneeski anbefaler vi deg på det sterkeste at du kommer innom skiutleie og finner det utstyret som passer deg! Tyin Aktiv er raske med å svare og finner en løsning som passer deg!

 

Lei randoneeski og eller skredutstyr i Fjellkjeden. Utleieutstyr kan deltakerne få til 1000,- for komplett utstyr: Ski, støvler staver og feller. Skredpakke for helga, sender/mottaker, søkestang og spade for 400,-  Sende en mail til Leif Øyvind (leif.oyvind@fjellkjeden.no) for bestilling og reservasjon av dette. Leif Øyvind kommer også opp på torsdag og holder et lite skredkurs for oss på fredagen.

 

 

Torsdag 25.april:

 

Kl. 16:00: Innsjekking på Tyinholmen Fjellstue starter
Våre turleder i FjellTid tar deg imot på Tyinholmen. Ønsker du å ta beltebilen kan du finne rutetabellen til denne her!
Det anbefales å ringe på forhånd og forhåndsbooke på tlf: 61 36 59 00

 

Kl. 20:00: Bordsetting til en deilig middag.

 

Kl. 22:00: Velkomstmøte på Tyinholmen
Våre turledere vil ønsker dere alle velkommen til Tyinholmen. Vi kommer til å gå gjennom turplanene for helgen. Utover kvelden lover vi deg tidens FjellTid-stemning.

 


 

Fredag 26.april:

 

Kl. 08:00-09:45: Frokost med nistesmøring og termos påfylling.
Uten mat og drikke, duger helten ikke heter det. Vi starter som hør og bør med en deilig frokost og lager en solid matpakke for dagens fantastiske turer.

 

Kl. 10:00: Oppmøte utenfor Tyinholmen
Alle samles utenfor for å gjøre seg klare til dagens FjellTid-turer. Gjør klar utstyret ditt eller få hjelp av en av oss til å tilpasse ditt utstyr.

 

Kart over fredagens turer.

 

Kl. 10:15: Avmarsj dagens FjellTid-turer. (Fjellski og Randonee)
På kartet ser du dagens turer. Vi legger opp til felles avmarsj mot Utsikten som ligger like ved. Hvordan ruten blir lagt opp blir tatt til vurdering med tanke på snø forholdene. Dette er en tur alle fint klarer. Ønsker du å ta av fellene og kose deg ned igjen til Tyinholmen vil en av våre turledere bli med på dette. På toppen av Utsikten kan du bli med videre til Hundeknappen. En fantastisk topp med et nydelig skue. Dersom du har lyst å skli ned til Fondsbu og sette deg i hytteveggen har vi også turledere som blir med på dette. Vi tar sikte på en felles lunsj på Fondsbu og for de som ønsker å bli med via Torshammaren tilbake er velkommen til dette.

 

Kl. 16:00: Efterski i hytteveggen på Tyin
Vi lover god musikk og herlig FjellTid-stemning med Jotunheimen som kulisser etter en herlig dag i fjellet.

 

Kl. 20:00: Bordsetting til en deilig middag.

 

Kl. 22:00: Velkomstmøte på Tyinholmen.
Våre turledere vil ønsker dere alle velkommen til Tyinholmen. Vi kommer til å gå gjennom turplanene for helgen. Utover kvelden lover vi deg tidens FjellTid-stemning.

 


 

Lørdag 27.april:

 

Kl. 08:00-09:30 : Frokost med nistesmøring og termos påfylling.
Uten mat og drikke, duger helten ikke heter det. Vi starter som hør og bør med en deilig frokost og lager en solid matpakke for dagens fantastiske turer.

 

Kl. 09:45: Oppmøte utenfor Tyinholmen
Alle samles utenfor for å gjøre seg klare til dagens FjellTid-turer. Gjør klar utstyret ditt eller få hjelp av en av oss til å tilpasse ditt utstyr.

 

Kart over lørdagens turer.

 

 

Kl. 10:00: Avmarsj dagens fjellskitur (Ca 2-3mil)
Bli med på en nydelig fjellskitur inn Koldedalen og opp til Uradalsvannet. God utsikt mot flotte tinder. Tilbake langs Dnt løype, eller over Koldedalsnosi. Dette er en tur som er glimrende for deg som går middels mye på ski. Dersom du ønsker å snu underveis har vi turledere som slår følge tilbake.

Kl. 10:00: Topptur til Uranostind (2157moh.)
Sammen med Tyin Akitv har vi laget en uforglemmelig topptur til kanskje Jotunheimens vakreste fjelltopp. Vi starter på kvista løype fra Tyinholmen til Kvitevatnet før vi stiger opp morenebakkene til Uranosbreen.  I starten på breen kan en med fordel holde noe til høyre. Vel oppe på breen setter vi kurs  mot Uraknatten, før vi dreier inn midt mellom Uranostinden og Slingsbytinden. Ryggen opp til tinden er bred i starten for så å smalne av oppetter.  Vi setter fra oss skiene og går de siste 30 meterne på en smal egg frem til toppvarden.  Det er ubeskrivelig flott utsikt herfra. Du føler du nesten kan ta bortpå Hurrungane, og tindene rundt deg i Jotunheimen reiser seg en etter en etter hvert som du vinner høyde.  Turen hjem går samme vei som opp.
NB: Turen er 12 km hver vei, 1200 meter oppover, 8 timer. og KUN for folk med randoutstyr. Turen passer for de som er vant til å gå lange turer i fjellet.

 

Kl. 16:00: Efterski i hytteveggen på Tyin
Vi lover god musikk og herlig FjellTid-stemning med Jotunheimen som kulisser etter en herlig dag i fjellet. Har du lyst å benytte deg av badstuen er du selvfølgelig velkommen til dette.

 

Kl. 20:00: 3 retters middag på Tyinholmen.
Gled deg til en deilig tre retters på Tyinholmen. Vi lover deg en kanonbra FjellTid-stemning utover lørdagskvelden.

 


 

Søndag 28.april:

 

Kl. 08:00-10:00 : Frokost med nistesmøring og termos påfylling.
Uten mat og drikke, duger helten ikke heter det. Vi starter som hør og bør med en deilig frokost og lager en solid matpakke for dagens fantastiske turer.

 

Kl. 10:15: Gruppebilde
Ingen FjellTid-tur avsluttes uten et uforglemmelig gruppebilde.

 

Kl. 11:00: Utsjekk
Vi har ingen felles turer på søndagen, men benytt gjerne anledningen til å utforske område på egenhånd.

Utallige turmuligheter

 

Stedet ble etablert allerede i 1892 av John Opdal og er en sentral innfallsport til den sørvestre delen av Jotunheimen. Tyinholmen er et utmerket utgangspunkt for bestigninger av Falketind 2067 moh og Uranostind 2157 moh. Turmulighetene er utallige og Tyinholmen er tilknyttet turistforeningens omfattende rutenett i Jotunheimen. Her er det kvistet løyper i alle himmelretninger!

 


 

Kort historie

 

Tyinholmen har lange tradisjoner som vintersportssted og var et av de aller første turiststedene i Jotunheimen som åpnet for vinterturisme – allerede i 1923. Tidligere har vi i FjellTid hatt Eidsbugarden som utgangspunkt for utrolige turopplevelser. Denne gangen utvider vi alle horisontene og utforsker nye muligheter i området som ligger like ved.

 


 

Topptur til Uranostind (2157moh.)

 

NYHET!!! I år skal vi bestige den legendariske Uranostind (2157moh.)

 

Med oss på turen har vi fått Tyin Aktiv til å føre oss trykt opp til topps og ned igjen av kanskje Jotunheimens vakreste fjelltopp. Her kommer det til å bli fantastiske FjellTid-bilder. Påmeldingen til toppturen bestiller du i kassa.

 

Pris for guidet topptur : 1200 kr

 

 


 

Overnatting og fasiliteter

 

Som deltaker blir du innlosjert i komfortable hytter. Hyttene er komfortable med rustikt interiør og solide møbler som nylig er i sørger for at du havner i en hyggelig hytte sammen med likesinnede FjellTidere.

Tyinholmen har et anerkjent kjøkken som tilbereder fjellmat som er basert på råvarer fra området. Spesielt populær er den utsøkte fjellørreten fra Tyinvannet eller kjøtt tilberedet av reinsdyrene som beiter i fjellene rundt Tyinholmen.

I hovedbygningen på Tyinholmen finner du mange hyggelige oppholdsrom inkludert resepsjon, spisesal, peisestue, bar og selskapslokaler. I salongen kan du trekke deg tilbake med en bok fra vår lille samling med fjellitteratur. I underetasjen har er det dusjanlegg med badstue.

– Klær:
– Ullundertøy, trøye, sokker, longs  (ullboxer og BH)
– Tykkere ull som mellomlag
– Vindtett jakke og bukse
– Lue, hals, hansker eller vindvotter med ullvotter inni
– Lette innesko/inneklær
– Dunjakke/tykk jakke
– Googles/solbriller
Utsyr:
– Fjellski eller randonneeski, feller, støvler og staver, eller snowboard, støvler, truger og staver
– Staver med bred trinse
– Skismøring, evt. også feller
– Sekk (minst 40 liter) med: rikelig mat og drikke, noe søtt for rask energi, nødproviant.
– Ekstra klær (pakkes vanntett): ulltrøye, ullvotter/vindvotter, sokker, varmeplagg i dun eller ull
– Vanntett pakkepose som passer i sekken
– Sitteunderlag
– Førstehjelpsutstyr med sportstape
– Mobiltelefon
– Solbriller og solkrem
– Hodelykt – det blir fort mørkt om vinteren.
– Toalettsaker og badetøy (til bruk av badstue)
– Fyrstikker/lighter
– Termos
Turledere tar med, men oppfordrer samtlige til å ta med:
– Sender og mottaker
– Spade og søkestang,
– Førstehjelpsutstyr
– Multiverktøy, ståltråd og duct-tape
– Kart, kompass og kartmappe, evt. GPS.
– Liggeunderlag
– Vindsekk
– Liten sovepose
– Ekstra skismøring
Skal du på toppturer MÅ du ha med:
– Randonneeski,, feller, støvler og staver, eller snowboard, støvler, truger og staver med breie trinser
– Sender og mottaker – på kropp
– Hjelm og alpinbriller
– Sekk (minst 40 liter) med: spade og søkestang, rikelig mat og drikke, noe søtt for rask energi, nødproviant.
– Ekstra klær (pakkes vanntett): ulltrøye, ullvotter/vindvotter, sokker, varmeplagg i dun eller ull
– Sitteunderlag
– Førstehjelpsutstyr med sportstape
– Multiverktøy, ståltråd og duct-tape
– Mobiltelefon
– Kart, kompass og kartmappe, evt. GPS.
– Solbriller og solkrem
– Hodelykt – det blir fort mørkt om vinteren.
Trenger du skredutstyr for helgen? 
Fjellkjeden.no kan du kjøpe den komplett skredpakken Mammut Element Barryvox Package.

Element Barryvox skredsøker, Probe light søkestang og Alugator light 2.0 spade

Pris: 3920kr – 6120kr
Påmeldingsfrist:
Fortløpende
Antall dager:
3-4
Turtype:
Skitur, Skisamling, Skitreff,
Vanskelighetsgrad:
Passer for alle

Turledere:

Camilla Hagen-Westerlund - Turleder

Blid og utadvendt turleder som elsker og være ute på tur! Camilla har vært med i FjellTid i 4 år nå og er turleder for både FjellTid og Turistforeningen. Hun har vært praktiserende turleder på 2.året nå. Camilla har også vært mye på tur i område.

Tomas Eskeland - Turleder

En av initiativtakerne bak FjellTid.no. Tomas setter stor pris på alle som kommer og tar ekstra godt vare på deg. Tidligere har ha erfaring som turleder i Turistforeningen og har jobbet som skiinstruktør. Tomas har vært mye på tur i område og koordinerer turen.

Samarbeidspartnere

Turen starter om

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. 


Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Mineralvann eller alkeholholdige drikker
 • Transport

Billetter

Tickets are not available as this hendelse has passed.

Detaljer

Start:
25.april
Slutt:
28.april
Pris:
3920kr – 6120kr
Hendelse Kategori:

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no
Påmeldingsfrist:
Fortløpende
Antall dager:
3-4
Turtype:
Skitur, Skisamling, Skitreff,
Vanskelighetsgrad:
Passer for alle

Sted

Tyinholmen Høyfjellstuer
Eidsbugardvegen 1600
Vang, Tyinkrysset 2985 Norge
+ Vis i Google Maps
Telefon:
61 36 78 88

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×