Tur til Romsdalseggen 19.-21.jul - FjellTid.no
Laster Turer
 • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Tur til Romsdalseggen 19.-21.jul

Vi skal ikke så mange år tilbake før Romsdalseggen var ukjent for folk flest! I årene som kommer vil du nok se på FjellTid og Instagram at dette er en av de nye Norges-favorittene. Bli med å opplev Romsdalseggen før alle andre. 🙂

Pris:
4550 kr
Når:
19.juli – 21.juli
Passer for:
Eventyrlystne

Vi skal ikke så mange år tilbake før Romsdalseggen var ukjent for folk flest! I årene som kommer vil du nok se på FjellTid og Instagram at dette er en av de nye Norges-favorittene. Med andre ord, Romsdalseggen er på vei til å bli mer trendy enn Besseggen! Vi i FjellTid trenger en luftig tur som alle kan klare å gå, med utsikt som tar pusten fra deg. Det sies at turen er landets vakreste fjelltur med orkesterplass over vakre Romsdalen mellom fjord og fjell.

 

PÅ DENNE TUREN FÅR DU!

 • GUIDET FJELLTUR TIL LITLEFJELLET (FREDAG)
 • FANTASTISK TELTPLASS I FJELLTID-CAMPEN VENJESDALEN
 • GUDIET FJELLTUR OVER ROMSDALSEGGEN (LØRDAG)
 • TAXI FRA ÅNDALSNES OG TILBAKE TIL FJELLTID-CAMPEN
 • FESTMIDDAG MED EGEN KOKK PÅ LØRDAGEN
 • DEN VELKJENTE OG HYGGELIGE FJELLTID-STEMNINGEN
 • ELSYKKELTUR OPP TROLLSTIGEN

 

Ved foten av Romsdalseggen i den nydelige Venjesdalen rigger vi opp tidenes FjellTid-Camp. Opplev ekte FjellTid-stemning og uforglemmelige øyeblikk!

 

Foto: Vibeke

 

 

MELD DEG PÅ NÅ! DETTE KAN DU IKKE GÅ GLIPP AV!

Fredag 19.juli

 

Vi rigger opp FjellTid-Campen i  fantastiske Venjesdalen. Turlederne tar deg vel i mot og hjelper deg å rigge opp teltet ditt.  Romsdalseggen er en fjellrygg mellom Venjesdalen og Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Fjellryggen består av flere fjelltopper nederst i Romsdalen. Campen vil bli etablert i nærheten av Venjesdalsvatnet enten ved nord,- eller sør-enden (med forbehold om hvor mye telt det er i område, eller hvor det er tørt nok). Turlederne vil være synlige og vil ha god kommunikasjon med valg av lokalitet.

 

 

Kl 19:00 spiser vi medbrakt middag i felleskap og kommer du litt senere skal vi selvfølgelig holde deg med selskap.

 

Kl 21:00 tar vi en presentasjon og går gjennom helgens fantastiske tur. Roy Helge kjenner område meget godt og er tilgjengelig for de fleste spørsmål 🙂

 

Etter informasjonsmøte fredag kveld håper vi å kunne se solnedgangen over Romsdalen fra Litjefjellet. Turen opp tar bare rundt en time, avhengig av hvor FjellTid-campen blir. Vi følger veien oppover Venjesdalen til vi kommer til stien opp mot Litjefjellet. Herfra er det bare ca 150 høydemeter opp til «Lille Romsdalseggen» Utsikten mot Trollveggen, Trolltindene, Romsdalshorn og Romsdalen er fantastisk! Etter at solen har stilt seg til rådighet for oss fotografer rusler vi ned til FjellTid-campen igjen.

 

 

Foto: Mette

 

 

 

 

Lørdag 20.juli

 

 

Lørdags morgen står vi opp så tidlig som mulig for å ikke havne bakerst i køen av turistene. Morgenen her er kanskje ikke slik du er vant til der hjemme. Tenk deg DEN soloppgangen på Romsdalseggen! Husk å lag deg en rikelig matpakke og fyll opp vannflaskene! Sørg også for at kameraet ditt er fulladet! For i dag, ja det blir en dag du aldri vil glemme! Vi satser på avgang allerede kl 09:00

 

Vi starter rolig opp samme fjellsiden som leder til eggen. Her er det litt klopper og litt sherpalagte heller i starten. Når vi kommer over tregrensa kommer vi til et oppkomme med deilig friskt fjellvann, her stopper vi for å etterfylle flasker. Nå flater det litt ut, før vi starter på siste stigningen opp mot eggen. Om været ikke er på sitt beste er det lurt å ta matpausen rett før toppen. Nå er også de aller fleste høydemetrene unnagjort 🙂

 

 

Når vi kommer opp til stidelet mot Blånebba bestemmer vi om noen eller alle skal ta svippturen bortom Blånebba. Er været bra er det absolutt å anbefale! Herfra starter selve eggen! Her går det en del opp og ned i luftige partier, men man trenger ikke bekymre seg. Alle utsatte partier er sikret med kjetting.

 

 

ALLE vil komme seg over! Etter disse magesugende partiene følger vi fin sti til vi kommer til Nesaksla hvor vi tar siste kaffekoppen. Her har vi flott utsikt ned mot Åndalsnes sentrum.

 

Foto: Line Håkensen

 

Fra Nesaksla og til transporten vår er det bygd en del trapper av stein, noe som gjør det enkelt å komme seg mange meter nedover i greit tempo.

 

Foto: Line Håkensen

 

Vi stopper selvfølgelig og tar bilder på den nå verdenskjente Rampestreken.

 

Foto: Line Håkensen

 

Nedover lia blir det tungt for slitne føtter. Om det regner og er vått er det viktig å ta seg god tid så man ikke sklir på glatte røtter. Gåstaver er en  sikker fordel. Nede ved sluttpunktet tar vi taxi tilbake til FjellTid-campen i Venjesdalen.

 

Etter en så fantastisk dag som dette, med uvirkelige inntrykk og kamera fylt opp med massevis av episke naturbilder skal det bli godt å få hvile i FjellTid-Campen. Kanskje det til og med det en velfortjent dukkert i Venjesdalsvatnet frister for ømme muskler. Uansett så lover vi en verdig avslutning på denne uforglemmelige helgen. På kvelden får vi også servering fra vår egen turkokk som serverer nydelig mat!  Menyen består i: Kyllinggryte med kokosmelk og grønnsaker. Dessert: fylt banan, sjokolade, nøtter, rosiner. Utover kvelden blir det skikkelig hyggelig FjellTid-stemning! 

 

Søndag 21.juli

Vi står opp når vi selv ønsker, men satser på en felles frokost med egen medbrakt mat kl 10:00. FjellTid-frokoster er noe eget når vi nyter den sammen. Kanskje vi alle kan dele hverandres pålegg og lage en frokostbuffé? Uansett så lover vi en glimrende avslutning!

 

VI TELLER NED! –  OG GLEDER OSS TIL DU KOMMER!

 

REISEN OPP: 

Bil: For å komme deg til Venjesdalen må du komme deg til Liabygda. Hefra er det bomvei til Venjedalsvatnet.
20 min fra Åndalsnes, 15 min fra Isfjorden. Klikk her for  å se kart over dine kjørerute (Google maps)

 

Avstander:

– Fra Oslo 437  km (ca 6 timer og 20 min)

– Fra Bergen 458 km (ca 8 og 30 min)

– Fra Lillehammer 272 km (ca 3 timer og 50 min)

– Fra Trondheim 316 km (ca 4 timer og 30 min)

Vi oppfordrer til samkjøring og hjelper gjerne til med koordinering av dette. Følg med i turgruppen på FjellTid.

 

Kollektivt: Ta toget til Åndalsnes fra Otta.  Norges Bussekspress kjører også til Åndalsnes.

Fra Åndalsnes kan du ta buss (Klikk her for bussavganger fra Åndalsnes til Venjesdalen) eller taxi.

 

 

Foto: Mette

 

 

Hund: Ta gjerne med din firbeinte venn om du ønsker dette, men husk å hjelp den over bratte partier.

Overnatting

 • Telt (til bruk natt 1-2)
 • Sovepose (3 sesongs)
 • Liggeunderlag

Bekledning                                                                                                                         

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue/bøff/votter eller hansker
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellstøvler med god støtte rundt ankel og gjerne gamasjer
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Badetøy

Utstyr

 • 2  SEKKER. 1 Stor ryggsekk som rommer overnattingsutstyr mat og klær til overnattingene og 1 dagstursekk med minimum 40 l plass –  til utstyr man skal ha med på dagsetappene over Romsdalseggen
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Solbriller og solkrem
 • Myggmiddel/myggnett
 • Kart, kompass og kartmappe
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og 2 drikkeflasker og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort
 • Lunsj til tur over Romsdalseggen
 • Noe godt å drikke til å ha ved teltet/ Bålet om kvelden.

Ta bare med de tingene du trenger for turen, slik at ikke sekken blir for tung.

For spørsmål om turen:

btf
Vi skal ikke så mange år tilbake før Romsdalseggen var ukjent for folk flest! I årene som kommer vil du nok se på FjellTid og Instagram at dette er en av de nye Norges-favorittene. Med andre ord, Romsdalseggen er på vei til å bli mer trendy enn Besseggen! Vi i FjellTid trenger en luftig tur som alle kan klare å gå, med utsikt som tar pusten fra deg.

90038001

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.

Billetter

Tickets are not available as this hendelse has passed.

Detaljer

Start:
19.juli
Slutt:
21.juli
Pris:
4550kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, , , , , , , , ,

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
22.07.2019
Antall dager:
3
Turtype:
Fot/topp tur
Vanskelighetsgrad:
krevende
Turleder:
Roy Helge Kalvø

Sted

Romsdalseggen
Åndalsnes, Norge + Vis i Google Maps

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×