Laster Turer
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Gourmethelg til Kongsvold Fjeldstue med Moskus-safari

12-14.OKTOBER

"Opplev den ville, mektige og fascinerende naturen, med base på Kongsvold-tunet. Vi i FjellTid har gleden av å invitere deg til en uforglemmelig helg i moskusens rike. - MED MOSKUS-GARANTI 😉 "

DETTE FÅR DU:

Overnatting

Overnatting fredag - søndag

Frokost

Frokost med niste lørdag og søndag

Gourmetaften

4-Retters festmiddag lørdags kveld

Moskus-Safari med Turledere

Bli med på en spennende safari på jakt etter de utroligste turopplevelsene.

SJEKK UT DETTE PROGRAMMET!

Fredag 12.oktober:

Kl. 14:00:  Innsjekkingen starter
Er du tidlig ut kan en nærtur anbefales. Område rundt Kongsvold tunet har mye spennende å by på. Fredagsturen er ikke en del av det oppsatte programmet for helgen.
Kl. 19:00:  Fredagsmiddagen servers. 
Serveringen av middagen starter. Kongsvold disker opp noen herlige retter frem til Kl: 21:00. Ta kontakt med oss om du kommer senere. Vi skal sørge for at du får maten din.
Kl. 22:00:  Velkomstmøte i stuen på Kongsvold
Våre turledere ønsker dere alle velkommen og informerer om helgens turer. 
                   

UFORGLEMMELIGE NATUROPPLEVELSER

Kongsvold

Naturopplevelser

Kongsvold er en av de mest benyttede inngangsporter til Dovrefjell- Sunndalsfjella nasjonalpark. Tunet på Kongsvold er et knutepunkt på Dovrefjell med stier i alle retninger. Naturen i området byr på en overflod av både planter og dyr; en del finner du faktisk ikke maken til noen andre steder i landet. Områdets vernestatus er med på å bevare en storslagen natur og et uvanlig rikt plante- og dyreliv.


Dovrefjell er en fjellkjede som danner en barriere mellom det sørlige Norge og Trøndelag. Vestre del av nasjonalparken preges av steile fjell der Snøhetta rager høyest 

(2286 m.o.h.).


Nasjonalparken har det eneste gjenlevende økosystem i Europa bestående av villrein, jerv og fjellrev. En stamme på rundt 2.500 dyr representerer siste rest av den Euro-asiatiske villreinstammen i Europa. 

I tillegg finner du landets største moskusstamme på ca. 350 dyr i området.

Kongsvold

Moskus-safari i vill, mektig og fascinerende natur!

Vill, mektig og fascinerende er naturen rundt Kongsvold-tunet, der det ligger idyllisk plassert i nordhellingen for Dovreplatået, på grensen mellom det ville fjellet og den mer beskytta Drivdalen. Kongsvold er faktisk et nydelig utgangspunkt for å gå turen innover mot Snøhettamassivet. 

Fra Kongsvold kan en følge Kaldvelladalen inn til Reinheim ved foten av Snøhetta. Om våren og tidlig sommer er du garantert å få et nært møte med moskusen her inne.


Vi følger DNT løypene innover mot Snøhetta. Hvor langt vi går velger vi litt selv, men vi kommer til å legge opp til en kort og en lang tur. Vi går turen innover Kaldvella, en nydelig dal inn mot Snøhetta og Reinheim, og her finnes det massevis av steder for å sette seg ned, nyte naturen og ta en velfortjent lunsj. 


Dersom ønskelig finner vi en topp å bestige for å nyte utsikten innover i mektige Dovrefjell. Og i denne dalen er det gode muligheter for å se moskus!

Lørdag 13.oktober:

Kl. 08:00:  Frokost
Unn deg en ærverdig frokost med kortreist pålegg og nybakt brød. Frokosten på Kongsvold er av de sjeldne. Her får du den perfekte starten på FjellTid-dagen.

Kl. 09:45:  Frivillig gruppebilde. 
Vi i FjellTid elsker å ta bilder. Bli med på en morsomt gruppebildet på Kongsvold-tunet. Dette er helt frivillig, men et fantastisk minne for livet. 
Kl. 10:00:  Tur innover mot Snøhetta med moskus-safari
Vi følger DNT løypene innover mot Snøhetta. Hvor langt vi går velger vi litt selv, men vi kommer til å legge opp til en kort og lang tur. Vi går turen innover Kaldvella, en nydelig dal inn mot Snøhetta og Reinheim, og her finnes det massevis av steder for å sette seg ned, nyte naturen og ta en velfortjent lunsj. Dersom ønskelig finner vi en topp å bestige for å nyte utsikten innover i mektige Dovrefjell. Er vi like heldige i år får vi sett mye moskus på turen! 

Kl. 19:00:  4-retters gourmetmiddag 

Dette må du virkelig glede deg til! Etter en uforglemmelig dag i fjellet kan neppe bli bedre enn å bli servert av kanskje verdens beste kokker. Bli med på en spennende reise med ville smaker fra område. Kanskje du får en smakebit av Moskus?

Kl. 22:00:  FjellTid-stemningen
Avslutt kvelden med den velkjente og herlige FjellTid-stemningen med latter, gode historier og nye turvenner. Når du legger deg er opp til deg selv, men hyggelig – DET BLIR DET 🙂

                    

Opplev moskuser på nært hold

På denne turen har du mulighet til å møte på de merkeligste dyr, men vær forsiktig!

Med historisk sus

Kongsvold Fjeldstue har ønsket velkommen til mat og overnatting siden 1100-tallet og nå ønsker FjellTid å ta turen til denne perlen av et historisk overnattingsted mitt oppe på Dovrefjell.


Fra uminnelige tider har ferdselen mellom Trøndelag og Østlandet gått over Dovrefjell. Nidaros sin betydning som kongesete var lenge det viktigste grunnlaget for reiser over fjellet. I mange hundre år foregikk all ferdsel over fjellet til fots eller på hesteryggen gjennom tunet på Kongsvold, som bød på mat og husly for alle slags farende folk.Sjekk denne lørdags-menyen!

Røkt andebryst

rødbetpurré og vinaigrette med hasselnøtter og rosinrogn

Lavtemperert fjellørret

pepperottrømme, fennikelråkost, syltet agurg og rømmevaffel

Reinsdyrfilet

potetkake, sellerirotkrem, rosenkål og syltet kantarell, eierbærsaus

Blåbærmousee

Sitronkrem, karamellisert havre og persillegranité

Kongsvold

Mat og vin

Kongsvold Fjeldstue har en lang historie bak seg på å satse på lokal mat og på kjøkkenet er de svært dyktige. Det utvikles nye retter etter årstidene og her kan du få både fjellørret, reinsdyr og moskus, og spesielt høsten byr på mange spennende lokale matretter med det fjellet og lokalområdet gir av råvarer.  Og det er verdt å nevne at Kongsvold også har en rikholdig vinkjeller.

Søndag 14.oktober:

Kl. 08:00:  Frokost
Avslutt helgen med en ærverdig  og lang frokost med kortreist pålegg og nybakt brød. 

Kl. 11:00:  Senest utsjekk
                    

REISEN OPP:

Bil

For å komme deg til Kongsvold Fjellstue må du kjøre over Dovrefjell. Klikk på ikonet og finn veien hit.

Buss/Tog

Du kan også komme deg til Kongsvold med buss eller tog. Rutebeskrivelser kommer.

Samkjøring

Vi oppfordrer til samkjøring og hjelper til med koordinering av dette. Følg med i turgruppene på FjellTid.

For spørsmål om turen:

Arild Floknes - Turleder

Turglad vestlending, som liker variasjon i turterrenget. Går toppturer både sommer og vinter, liker meg godt i litt alpint terreng. Sykkelturer og nærturer, med innlagt fiskepause ved et vann er et godt avbrekk i hverdagen. Er på mitt første år som turledere i FjellTid, og gleder meg til mange flere!

Tore Løberg - Turleder

Tore er en erfaren turentusiast som har vært med på mange av FjellTid sine turer. Med sitt glimt i øye og sin turleder sjarm vet han å sette pris på gode opplevelser

Tomas Eskeland - Markedsansvarlig og Turansvarlig

Lurer du på noe angående Gourmethelg til Kongsvold Fjeldstue med Moskus-safari kan du kontakte Tomas Eskeland, markedsansvarlig og turansvarlig. Tomas har tidligere vært i på Kongsvold med FjellTid, men blir ikke med på denne turen.

Vi snakkes på KONGSVOLD om...

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

NB: BEGRENSET ANTALL!

Ansvarsfraskrivelse

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Dette er ikke inkludert

  • Reiseforsikring
  • Mineralvann eller alkeholholdige drikker
  • Transport

Billetter

Detaljer

Start:
12.oktober
Slutt:
14.oktober
Pris:
3950kr – 4500kr

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
12.09.18
Antall deltakere:
22
Antall dager:
3
Land:
Norge
Turtype:
Fjelltur
Vanskelighetsgrad:
Lett

Sted

Kongsvold Fjeldstue
Dovrevegen 3663
Dovrefjell, Oppdal 7340 Norge
+ Vis i Google Maps
Telefon:
900 84 802
Hjemmeside:
http://www.kongsvold.no/

Privacy Preference Center

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×