Kajakkhelg ved Verdens Ende 20.-22.sept - FjellTid.no
Laster Turer

Kajakkhelg ved Verdens Ende 20.-22.sept

Gå ikke glipp av en fantastisk kajakkhelg ytterst i skjærgården, like ved Verdens Ende. Bli med på en helg der du får våtkort, samt et program spekket med våte aktiviteter. Ja kanskje du til og med ønsker å kombinere det med Yoga? Denne turen er et samarbeid med Kajakkpadling og Reiseliv – Tine Raisbæk, Elisabeth Sørum fra Mynte Yoga og Scandic Hotell Havna.

Pris:
4950
Når:
20.sept – 22.sept – 2019
Passer for:
Alle

Ta åra fatt og bli med på en fantastisk tur ytterst i skjærgården ved Verdens Ende. Skjermet bak holmer av svaberg og kajakk-ruter på kryss å tvers. Her er kan du faktisk padle kajakken fra hotellet til «verdens ende».

 

 

DETTE FÅR DU PÅ DENNE TUREN!

 

– Kajakk-kurs med våtkort (Ved kjøp av kajakk kurs)

– Middag fredag

– Frokost med niste lørdag og søndag

– Festmiddag lørdag

– Guidet kajakkturer inkl utstyr. (NB: For kun de med våtkort!)

– Tilgang på innendørs svømmebasseng og badstue

– Mini golf

– FjellTid-stemningen

– Padlevenner for livet

– Sporty Mindfulness og Yoga før og etter aktivitetene (ved kjøp av Yogapakka)

 

DETTE KAN DU IKKE GÅ GLIPP AV!

 

Fredag 20.september

 

Kl 18:00 – 19:00: Yogatime: Yin Mudra- Nærende hvile
Yin yoga er rolig, tilstedeværende og mykt. Vi samarbeider med pusten, slik av vi slipper opp i spenninger i bindevev og ernegilinjer. Bindevevet har en viktig sammenheng med helse for den fysiske og emosjonelle kroppen, samt sinnets helse. Denne timen jobber vi med yin øvelser som gir hvile, sammen med mudraer som skaper fokus og løfter de fysiske øvelsene. En mudre er yoga for hendene, hvor vi og jobber med linjer i hendene som påvirker ulike deler av kropp og sinn.

 

Foto: Mynte Yoga

 

Fra kl 20:00 – 21:30: Havna Hotell serverer en nydelig middag til sultne mager.

 

Kl 22:00: Informasjonsmøte oppe i Baren. Kajakkpadling og Reiseliv – Tine Raisbæk, Elisabeth Sørum fra Mynte Yoga, Scandic Hotell Havna og våre turledere ønsker deg velkommen til padlehelgen og vil informere deg om helgen. Vi legger også opp til at du blir godt kjent med de andre deltakerne.  Utover kvelden blir det god stemning, men om du ønsker en tidlig kveld er du naturligvis velkommen til dette.

 

 

Lørdag 21.september

 

Kl 07:00 – 08:00: Morgenyoga:  Vinyasa Yoga- Mindful balanse
Vekk opp kropp og sinn med en varm time med god flyt mellom øvelsene. Vi beveger oss til pusten gjennom balanserende øvelser, styrke for kjernen, setet og skuldre. Hver bevegelse gjøres til pusten og du følger din rytme, som en dans mellom inn og utpust. Selv de sterke øvelsene vil oppleves som en meditasjon, og du vil kjenne deg energisk og smilende etter timen. En herlig morgentime som forbereder kropp og hodet for en dag med padling i naturen.
Start dagen på best mulig vis med en herlig Yogaøkt.

 

Foto: Mynte Yoga

 

Kl 08:00 – 09:00: Frokost: Få førsteklasses kystfrokost og lag solide matpakker for dagen.

 

 

 

Kl 09:00 – 12:30: Introkurs i kajakk gruppe 1 / Tur til Verdens ende
Alltid hatt lyst å prøve kajakk – eller blitt litt nysgjerrig på om det kanskje er noe for deg? Her er det plass for alle og instruktøren kan stille med alt utstyr. Vi starter rolig på land, hvor kajakkinstruktør Tina Raisbæk går gjennom det grunnleggende. Vi har base ved Havna Hotell sin egen sandstrand 50 meter fra hotellet. Her er det også en lun bukt dersom vinden skulle ta seg opp. Vi padler rolig rundt i skjærgården og lærer oss å bli trygge i kajakken, lager flåte og lære ulike padleteknikker. Kurset avsluttes med å gå rundt i trygge omgivelser og med kajakkinstruktøren alltid til stedet.  Etter endt kurs er det viktig at du skifter det våte tøyet og får på deg noe tørt.

 

 

Kajakkpadling og Reiseliv – Tine Raisbæk

 

 

Kl 12:30 – 14:00: Lunsj: Vi fyrer opp et bål i strandkanten hvor du kan varme opp nistepakken din eller få litt nytraktet bålkaffe.

 

Kl 14:00 – 17:30: Introkurs i kajakk gruppe 2 / Tur til Verdens Ende.
Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme utenfor Tønsberg og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender i 1932. Herfra får du majestetisk utsikt mot horisonten. Verdens Ende er 1 av 5 ender i verden. For de som har sett Jul i Blåfjell så bor Grånissen under Vippefyret…
Turen til Verdens Ende er en evntyrlig opplevelse i seg selv. Den slynger seg gjennom en spennende skog med unike fjellformasjoner. Den er enkel å gå, men kan til tider være litt våt og glatt på steinene. Vi går videre gjennom et koselig hyttefelt før vi ender ved sjøen og ser mot Nasjonalparksenteret Verdens Ende. Her ute er det mulig å ta masse bilder og kanskje noe mat og drikke. Turen tar ca 1 time hver vei 🙂

 

 

 

Kl 18:00 – 19:00: Yoga: Yoga Nidra- Våken drøm
Nidra betyr søvn og er en guidet avspenning som gir dyp næring og hvile. Du får hvile mot puter, lett massasje mens du hviler i ulike restorative øvelser og kjenner duften av eteriske oljer. Du svever mellom våken og drømmeverden- smelter ned og gir helt slipp. Helt til slutt får du en ansiktsmassasje med pleiende oljer som løser opp i kjeve, tinning og nakken. En avspenning du vil kjenne gir energi i lang tid etter.

 

Foto: Mynte Yoga

 

Kl 20:00: Festmiddag på Havna Hotell etterfylt med god FjellTid-stemning, hyggelige samtaler, musikk og dans på bryggekanten.

 

Stranda like ved hotellet. Foto: Havna Hotell

 

Søndag 22.september

 

Kl 08:00-09:00: Morgenyoga: Vinyasa Yoga- Smilende streching
Vi avslutter helgen med å smelte alle elementer sammen- i ett med naturen, i ett med pusten. Vi slipper opp i alle spenninger, og såre muskler fra padling, yoga og aktivitet. Slipper opp i sinnets spenninger gjennom pusteteknikker og varme. Gjennom dynamiske øvelser blir det blir fokus på dype hofteåpnere, bakoverbøy for korsrygg og åpning av bryst og skuldre. Hver celle i kroppen vil smile etter denne timen og kjenne deg fri og energisk for en ny dag.

 

Foto: Mynte Yoga

 

Kl 09:00 – 10:30: Gled deg til en lang og god søndagsfrokost. Frokostbuféen er en opplevelse i seg selv med et hinsides utvalg av ferskt pålegg, nytraktet kaffe, varme brød, vafler, fersk frukt og mye mer. Her er det bare å kose seg!

 

Frokosten

 

Kl 11.00: Guidet kajakktur i skjærgården (for de med våtkort)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introkurset i Kajakk:

 

Alltid hatt lyst å prøve kajakk – eller blitt litt nysgjerrig på om det kanskje er noe for deg? Her er det plass for alle og instruktøren kan stille med alt utstyr.

 

Alle må medbringe minimum ett tørt skift.. klær og sko må tåle vann, og kan gjerne være neopren, alternativt gjerne ull og evt ett vindtett lag til ytterst. Ta med solkrem og gjerne caps eller rimelige solbriller… Lurt med jakke eller varm genser til etter kurset 🙂

 

Ta også med drikke, snacks og en termos med noe varmt…
Og husk godt humør 😉

 

 

Hovedmål

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

 

Delmål

 • Løfte, bære og sjøsette kajakk.
 • Padle forover med rett kurs.
 • Stoppe.
 • Svinge kajakken begge veier.
 • Bakoverpadling.
 • Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.
 • Ilandstigning
 • Sittestilling og god padleteknikk
 • Innføring til hvordan en kan øke sikkerheten ved padling.
 • Kjennskap til lokale padleforhold

 

Alle får våttkort etter endt kurs

 

Om Yoga delen

 

Gjennom denne helgen vil vi søke å finne harmoni mellom styrke og hvile, harmoni mellom bevegelse og stillhet- i sinnet, i kroppen, i naturen. Yogatimene vil støtte opp under helgens padling, ved å skape mykhet i kroppen, fokus og ro i sinnet og kontakt og styrke i kjernen. Du vil kjenne deg fri gjennom timene til å utforske øvelsene i eget tempo og etter ditt behov. Fri i kropp og sinn, tilstede i hvert pust, puste i takt med bølgene, puste til rytmen av vinden, puste i ett med øyeblikket og naturen. Hver yogatime vil komplementere padle eventyret denne helgen, og du vil kjenne at du har mer fokus tilstede gjennom hvert padletak og stabilitet blant bølgene.

 

Foto: Mynte Yoga

 

Om Havna Hotell:

Tjøme er en øykommune på vestsiden av Oslofjorden, og også navnet på den største av øyene i området. Stedet har en fantastisk utsikt mot Skagerrak, og flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og øyer. Havna Hotell på Tjøme har idyllisk beliggenhet rett ved vannkanten og er omgitt av vakker natur.

 

Adresse: Havnaveien 50, Tjøme

Klikk her for å få opp kart (Google maps)

 

 

Bekledning                                                                                                                         

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue/bøff/votter eller hansker
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellstøvler med god støtte rundt ankel og gjerne gamasjer
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Badetøy

Utstyr

 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et  badehåndkle
 • Solbriller og solkrem
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og 2 drikkeflasker og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort
Du trenger ikke ha med våtdrakt, men om du har en og ønsker å ta den med er du selvfølgelig velkommen til dette! Instruktør stiller med det nødvendig kajakkutstyr og kajakker. Ta gjerne med egen kajakk om du har lyst til dette 🙂

For spørsmål om turen:

Tomas
Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg. Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat 😉 Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

97754800

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.

Billetter

17 tilgjengelig
Kajakkhelg ved Verdens Ende 20.-22.sept4.950,00 kr inkl. MVAInkluderer: Introkurs i kajakk med våtkort, guidet kajakktur (NB! Må ha våtkort), deltakeravgift, kost og losji fredag - søndag.

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

17 tilgjengelig
Kajakkhelg ved Verdens Ende med Yogakurs - 20.-22.sept5.765,00 kr inkl. MVAInkluderer: Introkurs i kajakk med våtkort, guidet kajakktur (NB! Må ha våtkort), deltakeravgift, kost og losji fredag - søndag. Inkludert Yogakurs

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

17 tilgjengelig
Kajakkhelg ved Verdens Ende med egen kajakk - uten introkurs 20.-22.sept3.950,00 kr inkl. MVAInkluderer: Guidet kajakktur (NB! Må ha våtkort), deltakeravgift, kost og losji fredag - søndag. Du har med egen kajakk. Ikke inkudert introkurs.

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

Detaljer

Start:
20.september
Slutt:
22.september
Pris:
3950kr – 5765kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, , ,

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
01.01.09
Antall plasser:
20
Antall dager:
3
Turtype:
Kurs, Samling, Kajakk, Yoga
Vanskelighetsgrad:
Passer for alle
Turleder:
Tomas Eskeland

Sted

Havna Hotell
Havnaveien 50
Færder, Tjøme 3145 Norge
+ Vis i Google Maps

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×