Høstsamling på Haukeliseter 31.okt-3.nov - FjellTid.no
Laster Turer

Høstsamling på Haukeliseter 31.okt-3.nov

Midt mellom øst og vest, 1000 meter over havet, like ved inngangsporten til Hardangervidda ligger fjellheimens storstue! Her har både Nansen og FjellTidere trødd satt sine spor. Dette kan du ikke gå glipp av!

Pris:
2550 – 5550 Kr
Når:
31.oktober – 3.novembber
Passer for:
Alle

Glem stress og forpliktelser! Kom deg opp i høyden og nyt høstens friske fjelluft. Høstsamling på Haukeliseter har blitt en tradisjon for oss og dette blir vår 6.tur i rekken og det er ikke tilfeldig! Naturen her er slående vill og vakker, med muligheter så langt øye kan se! 

 

 

På denne turen får du:

 

 • Overnatting tors/fredag – søndag
 • Smakfull fjellfrokost med nybakte brød og ferskt pålegg, + niste og termos
 • FjellTurer med erfarne turledere 
 • Villmarkspa 
 • Middag på fredag og lørdag
 • FjellTid-stemningen 

 

 

SKYND DEG OG MELD DEG PÅ!

 

 

NB: PÅMELDINGSFRIST FOR DENNE TUREN ER PGA PÅGANG UTVIDET TIL ONSDAG 16. OKTOBER!

Torsdag 31.oktober:

 

Kom når du selv ønsker men klokken 22:00 hilser vi alle fremmøtte velkommen. Bli bedre kjent med deltakerne fra årets høstsamling med latter, spill og kanskje noe godt i glasset utover de sene nattetimer. Husk å lever inn termosen din før du legger deg.

 

 

Fredag 1.november: 

 

Vi starter dagen med Verdens beste Fjellfrokost.
På Haukeliseter får vi nybakt brød, pålegg fra lokale leverandører, hjemmelaget müsli, fjellyoghurt og mye mer. Husk å smør deg en god matpakke til dagens tur!

 

Dagens turmål er:

 

Haukeliseter – Kista (8 km) 4- 6 timers tur/retur

Kista er fjellet i forgrunnen av Kistenuten, sett fra Haukeliseter og består av en topp mot øst samt den karakteristiske «vorten» mot vest som har en form som gir assosiasjoner til en middagsrett som serveres mye av på Haukeliseter. Den er derfor døpt Kjøttkaken av personalet her på Haukeliseter.

 

Haukeliseter – Kistenuten (ca 18 km)  6-8 timers tur/retur

Rogalands nest høyeste topp, og er et stort fjellplatå. Fra peisestuevinduene på Haukeliseter har man panoramautsikt til dette flotte fjellet, men de stupbratte veggene vi ser her fra Haukeliseter er bare nord-øst- enden: Herfra er det fremdeles omtrent 3- 4 kilometer inn til den høyeste toppen, som ligger 1648 moh. Denne toppen deler forresten Rogaland, Telemark og Hordaland – du kan dermed ved litt akrobatiske krumspring befinne deg i tre fylker samtidig!

 

 

“Efter turen” som seg hør og bør er forgjengeren til After-ski blir i tipien like ved Haukeliseter. Etter en dag med mye vind i året, våte fjellsko, noe småkjølig og kanskje litt gnagsår passer det fortreffelig å sette seg inn i varmen i tipien. Her fyrer vi opp med ved og koser oss med litt mye latter og skikkelig vandrehistorier. Vi lover en superhyggelig FjellTid-stemningen her inne. 

 

 

Gled deg til en snadder fredags-middag. Etter en dag i fjellet er det godt å kunne fylle opp magen med noe godt! 

 

Klokken 22:00 hilser vi de nyankomne velkommen til fjells og legger til rette slik at alle lett blir inkludert og ivaretatt. Glem stress og forpliktelser. På FjellTid skal vi kose oss maks! Turledere og representantene fra FjellTid vil informere om programmet for helgen.

                 

 

 

Lørdag 2.november:

 

På Haukeliseter starter vi turdagen på best mulig måte. Med nybakte bakeverk, ferskt pålegg og varme egg til frokost. Husk å smør deg en god matpakke til dagens tur!

 

 

Dagens turmål er:

 

Haukeliseter – Vesle Nup (13 km tur/retur)

Vesle Nup ligger nord for Haukeliseter i relativt lett høyfjellsterreng, og er en frittliggende fjelltopp med fin utsikt. Vesle Nup er lett å finne, godt synlig på det relativt flate Hardangervidda-platået som toppen jo ligger. Fra man kommer opp bakkene rett nord for Haukeliseter og innover mot Vesle Nup, ser man hele tiden toppen i horisonten. 

 

 

Haukliseter – Naturstien (11 km)

Denne hyggelige turen går gjennom kalkrike områder med spennende fjellflora. Deler av traséen følger dessuten den gamle Ålmannvegen; den eldgamle ferdselsvegen over Haukelifjell som ble brukt lenge før både hest og kjerre eller biler senere rullet over fjellet. Vi fordeler ved i sekken og laget et koselig FjellTid-bål i lunsjen. 

 

Mens villmarkspaet varmer seg opp setter vi oss godt til rette inne i tipien. Med gode historier og kanskje deling av dagens bilder. Gled deg til en ettermiddag med knitrende bålkos inne, mens nordavinden uler utenfor.

 

 

Etter en dag med slitne muskler, og mange fantastiske turopplevelser fortjener vi å gi kroppe velvære. Villmarkspaet på Haukeliseter er helt unikt og ligger i vannkanten av Ståvatn. Badstuen har panorama vinduer og utsikt over den fantastiske naturen, og den vedfyrte badestampen ligger perfekt til med fjell og vakker natur på alle kanter. Hvor mange får vi plass i badestampen i år er noe uvist, men FjellTid-rekorden er hele 15 deltakere. 

 

Og du.. selvsagt blir det en 3-retters festmiddag på kvelden! En god latter rundt FjellTid-bordet forlenger livet. Med gastronomiske opplevelser og hyggelig samvær med andre FjellTidere. Lørdag kveld serverer Haukeliseter oss en smakfull 3-retters festmiddag.

 

 

Vi avslutter kvelden, helgen og høsten i peisestua. Sette deg godt til rette i de gode stolene og benytt anledningen til å slappe av, nyte og reflektere over denne fantastiske helgen. Kanskje du har fått nye turvenner til dine neste tureventyr i vinter.

 

 

Søndag 3.november:

 

Søndagsfrokosten skal vi nyte til det fulle og det hele. Nyt kaffen mens vi ser høstdagen i fjellet våkner til liv. Kanskje du har lyst på en søndagstur eller ønsker å dra hjem tidligere. 

 

Kl. 11:00:  Senest utsjekk

Ønsker du en søndagstur er du selvfølgelig velkommen til dette, men dette er ikke i programmet vårt for helgen. Det er mange muligheter på Haukelifjell!

 

NB: Programmet er kun veiledende og kan endres.

Rommene på Haukeliseter

 

Kommer du alene og skal dele rom med fremmede fra FjellTid, bruker vi god tid til å finne den “riktige”. For oss er det viktig at oppholdet ditt er så godt som overhode mulig. Ut fra din profil på FjellTid kobler vi sammen de med samme kjønn og så lik alder som mulig. Reiser du sammen med noen er det viktig at du skriver dette i bestillingen.

Ønsker du å dele rom med noen du reiser sammen med kan du skrive dette i ‘TILLEGGSINFORMASJON’  under fakturadetaljer når du bestiller!

 

 

Overnatting i Fjellrom

 

Fjellrommene er svært etterspurte, da de har en fantastisk god atmosfære. Fjellrommene har dusj og toalett inne på rommet, oppredde senger. Rommene er ulikt innredet avhengig av hvilken bygning de ligger i. 

 

Ønsker du å dele rom med noen du reiser sammen med kan du skrive dette i ‘TILLEGGSINFORMASJON’  under fakturadetaljer når du bestiller!

 

 

 

Overnatting i selvstellsrom

Rommene har treinteriør, innlagt vask og er innredet med spisebord og stoler. Det som skiller disse rommene fra fjellrommene er at dusj og toalett ligger i korridoren og at du tar med eget sengetøy. Om du ikke vil pakke sengetøy i bagasjen, kan dette selvsagt leies her på Haukeliseter.

 

 

Overnatting i telt

Er du av den tøffe typen og ønsker å sove ute i naturen på Haukeliseter kan du selvfølgelig gjøre dette. 

 

Vann, dusj og toaletter befinner seg i nabobygget. Dusjautomat; 10 kr.

 

 

Mat allergier eller annet?

Har du noen allergier eller noen hensyn vi må vite om er det viktig at vi får beskjed så tidlig som mulig. 

 

 

Reisen opp:

 

For å komme deg til Haukeliseter Fjellstue med bil må du kjøre E134 over Haukelifjell. 

Klikk her for å få veibeskrivelse (Google maps)

 

Vi oppfordrer samtlig til samkjøring. Ikke bare er det billigere, men også miljøvennlig og veldig veldig hyggelig! Finn noen å samkjøre i gruppe ‘Vi som skal på Høstsamlingen på Haukelister’

 

Avstander: 

Oslo – Haukeliseter: 278 km (4 timer og 20 min)

Bergen – Haukeliseter: 204 km (4 timer og 3 min inkl. ferje)

Stavanger – Haukeliseter:  227 km (4 timer og 10 min inkl. ferje)

Kristiansand – Haukeliseter: 266 km (4 timer)

Lillehammer – Haukeliseter: 412 km (6 timer og 20 min)

 

 

Buss: Reis med Haukeliekspressen. Denne stopper fem meter fra hotelldøra..

 

Adresse og kontaktinfo til Haukeliseter:

Haukeliseter Fjellstue

Haukeliveien 2917

3895 Edland

Tlf: 35 06 27 77

 

 

Turkart

 

Klikk på karet for å laste ned turkart over område!

Bekledning                                                                                                                         

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellstøvler og gjerne gamasjer
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Badetøy
 • Brodder

Utstyr

 • Dagstur-ryggsekk med passe volum til innhold
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Lakenpose (ev. lett sovepose) 
 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Gåstaver
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Solbriller
 • Kart, kompass og kartmappe
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og drikkeflaske og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort
 • Kamera

Ta bare med de tingene du trenger for turen, slik at ikke sekken blir for tung.

 

MELD DEG PÅ INNEN:

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

For spørsmål om turen:

Camilla-Hagen-Westerlund
Blid og utadvendt turleder som elsker og være ute på tur! Camilla har vært med i FjellTid i 3 år nå og er turleder for både FjellTid og Turistforeningen. Hun har vært praktiserende turleder på 2.året nå. Camilla har også vært mye på tur i område.

97081867

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.
Middag torsdag

Billetter

2 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Fjellrom enkeltrom tors-søndag5.550,00 kr inkl. MVAInkluderer overnatting torsdag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

32 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Fjellrom dobbeltrom tors-søndag4.650,00 kr inkl. MVAInkluderer overnatting torsdag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

4 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Fjellrom enkeltrom fre-søn4.450,00 kr inkl. MVAInkluderer overnatting fredag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

28 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Fjellrom dobbeltrom fre-søn3.650,00 kr inkl. MVAInkluderer kost og losji fredag - søndag, aktiviteter og tilgang på villmarksspa (lørdag)

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

10 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Selvstellsrom tors-søndag3.650,00 kr inkl. MVAInkluderer overnatting torsdag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

17 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Selvstellsrom fre-søndag3.250,00 kr inkl. MVAInkluderer overnatting fredag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

10 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Telt tors-søndag2.650,00 kr inkl. MVAInkluderer teltavgift torsdag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

10 tilgjengelig
Høstsamling på Haukeliseter Telt fre-søndag2.550,00 kr inkl. MVAInkluderer teltavgift fredag - søndag. Frokost med niste og termos fredag, lørdag og søndag. Turledere fra FjellTid. Middag fredag og lørdag. Tilgang på villmarksspa (lørdag).

Vennligst fyll inn alle de obligatoriske feltene

Detaljer

Start:
31.oktober
Slutt:
3.november
Pris:
2550kr – 5550kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
16.10.19
Antall dager:
3-4
Turtype:
FjellTur
Vanskelighetsgrad:
Passer for Alle
Turleder:
Camilla Hagen-Westerlund

Sted

Haukeliseter Fjellstue
Haukelivegen 2917
Vinje, Edland 3895 Norge
+ Vis i Google Maps
Telefon:
35 06 27 77
Hjemmeside:
https://www.haukeliseter.no/

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×