Trenger du inspirasjon til helgematen? Denne retten kan du lage på et stormkjøkken, som passer perfekt siden det fortsatt er bålforbud.

Til 2 personer:

  • 200 g pasta (penne eller skruer fungerer best på stormkjøkken)
  • 1 pakke bacon eller spekeskinke i biter
  • 1 liten boks matfløte (eventuelt kremost i beger for enklere transport)
  • 1 pose ferdigkuttet grønnsaksblanding (eller paprika og løk i biter)
  • Litt revet ost (kan pakkes i en ziplock-pose hjemmefra)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte på stormkjøkken:

  1. Kok opp vann i kjelen og kok pastaen. Hell av vannet, men spar litt i en kopp til sausen.
  2. Stek bacon/spekeskinke sprø i panna.
  3. Ha i grønnsakene og la de surre med noen minutter.
  4. Tilsett fløte eller kremost, la det småkoke litt, og spe på med litt av pastavannet om sausen blir tykk.
  5. Rør inn pastaen, smak til med salt/pepper, og dryss ost over før servering.

Enkelt å lage, få ingredienser å bære på, og blir både mettende og skikkelig kosemat ute.

Vel bekomme!

Kjærlighet til matglede. Gryte med gryterett på et trebord omgitt av mennesker.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden