Ukens FjellTider gjør oss bedre kjent med medlemmer, ambassadører og ansatte. Ukens FjellTider er Kathrine Mosesen. Kathrine er nylig vervet som FjellTid-skribent og vi får blant annet vite hvor neste tur går!

Annonse:

Fortell kort om deg selv

Jeg er Kathrine, ei fjellgeit på 45 år, gift og mor til to barn. Jeg er matmor til en allsidig vorstehhund, snart tre år og klar for rypejakt. Departementsjobben min har de siste seks årene handlet om å forebygge ekstremisme i samfunnet.

Jeg er en av dem som er glad i vær, men som blir gretten av for mye regn og tåke.

Til fjells søker jeg meg helst til steder over tregrensa. Jeg er tiltrukket av de bratte fjellstigningene Vestafjells sommerstid og vinterstid foretrekker jeg lange dagsøkter på fjellski, gjerne med pulk, i høyfjellet.

Sti- og fjelløpingen min er drevet av samme lyst til å utforske nye steder ute i naturen enten i nærmarka eller i et fjellområde. Jeg liker folk og trives med å slå av en prat, når jeg møter andre ute på tur.

Vi holder til på ei halvøy ved Oslofjorden. På lange sommerdager liker jeg å svømme i sjøen rundt en av de små øyene der, ro eller padle over fjorden sammen med fine folk.

 

Ditt beste turtips?

Det er noe av det jeg håper å kunne formidle her på Fjelltid og jeg ser fram til å snappe opp store og små turtips fra de inspirerende folka her. Generelt mener jeg at turmaten bør være raus. Det bidrar til god stemning. Bjørge Ousland dro med seg 22 kg. Freia Melkerull på sin ekspedisjon med Mike Horn. Kiloene med sjokolade porsjonerte han ut 13 biter av gangen til faste pauser. Det er godt å ha litt kos å se fram til. Jeg er også enig med Cecilie Skog, vindteltet er et godt sted å søke ly i, når det blåser surt og kroppen trenger en pause og litt mat. Hennes tips er å gi turvennen sin et kyss i vindteltet.

 

 

 

Hva er dine tre beste egenskaper?

Fysisk sett kan jeg holde det gående en god stund. Ellers har jeg lett for å le og jeg trives best med å være raus.

Favoritt turminne fra barndommen?

Det er nok fra fjellhytta til morfar i Svandalen i Rogaland. Mitt første minne av tur er fra da deg var omtrent fire år og stod mellom bena på moren min, mens vi rant på ski nedover fjellsiden fra hytta. Jeg husker at jeg lo. Om sommeren gikk det sport i å være førstemann til å våge seg ut i kulpen og det iskalde fjellvannet. Det ble alltid mye liv og leven av det.

Hvor går drømmeturen din?

Jeg har mange turer jeg ønsker å gjennomføre og har nok ikke én tur som er den store drømmen, men dette året er planen å ta seg opp til toppen av Mont Blanc. Det er en tur broren min gjennomførte for en del år siden og som jeg lenge har ønsket å gjøre. Så får vi se om værgudene tillater oss å komme opp.

 

 

Hva er ditt beste Fjelltid-minne?

Invitasjonen til å være skribent for Fjelltid var veldig hyggelig. Det er også mine nye bekjentskap med positive Tomas Eskeland og andre inkluderende Fjelltid-folk!

Hvis du var administrator for Fjelltid en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville nok brukt dagen på å bli kjent med Fjelltid-folka, hvordan nettverket tas i bruk og hvordan vi sammen kan utvikle det videre.

 

 

 

Hvor går neste tur?

Første tur går til Dovre. Det blir en kort vintertur i telt. Vi har en fjellseter nord i Østerdalen. Det er et godt utgangspunkt for fine skiturer. Ut over det, er planen en vintertur med pulk og telt i Femundsmarka.

 

Takk for praten Kathrine! Følg med på FjellTiden for ny artikkel neste uke!

Annonse:

Likte du artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on pinterest
Del på Pinterest

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter