Høyanger er ei lita bygd som ligg på nordsida av Sognefjorden, kjent for aluminumsproduksjon. På grunn av kraft har bygda to lange trapper som klamrar seg fast i fjellsidene

(F.v) Meg, Stig Otterskred og Kristina Skogly – Foto Kristina Skogly

 

Søndag 18.August, kl.08.00 møtes ein gjeng i dalen ved Trallebana, det alle har til felles er at vi alle gler oss til tur med Balestrand og Høyanger Turlag . Vi slepp å starte med å gå trappene, heldigvis, og får skyss oppover den bratte fjellsida.  Vi er seks personar og ei bikkje på tur i dag.

 

(Foto Frank Solvoren)

 

Turen startar på grusveg før den går over i terreng. Det bærer oppover til vi kjem oss opp på 1000 moh. Utsikta er fantastisk der oppe! Vi vel å ikkje gå ned på platået på gråberget, sidan vi då gamblar med ferjetidene heim. Det er ein heilt eigen følelse å stå der nede, å sjå rett ned i bygda, men vi får spare den til ein anna gong.

 

Storm

 

 

Utsiktsbilete av bygda

 

 

På eit tidspunkt på nedstigninga er det allslags vær rundt oss. Vi har sol, men rundt oss regnar det godt. Strengt tatt slepp vi billig unna med bare ei god byge. 8t etter start, tuslar vi ned på ferjekaia i Måren. Alle er nøgd og eg likar å tru alle er litt slitne etter rundt 19 km på tur.

 

Takk for turen.

Cathrine

 

 

Om artikkelforfatteren:

Cathrine

Cathrine

Studerar bachelor i Idrett, Fysisk aktivitet og helse på HVL i Sogndal. Trening er medisin! Har en fantastisk turvenn i min Siberian Husky, Storm!

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter