Det var en gang en kald vinternatt… En natt i februar skulle jeg utfordre meg selv og sove under tarpen i marka. For å ligge under åpen himmel, selv med tarp blir det kaldere enn inni et telt. Jeg har dermed testet ut overtrekksposen Overbag PRO fra Halite.

Denne natten skulle jeg teste ut overtrekksposen (overbagen) fra Halite. Posens egenskaper holder kondens ute og øker temperaturen opp mot 15 grader. Perfekt for meg som digger å ha det ekstra godt og varmt i soveposen. Min sovepose er av dun, men går bare ned til -12 grader. Dermed er det noen utenetter jeg har måtte stå over når gradestokken bikker under -10 grader.

Posen kommer i en praktisk pakkepose som lukkes med et klips. Den kan komprimeres ganske mye siden stoffet er mykt. Dette er viktig for meg når jeg er ute på tur og at sekken ikke er overfylt. Da kan jeg lett få med meg den ekstra genseren jeg trenger på kvelden og ikke minst turutstyret. For vi vet jo alle at det blir en del turutstyr opp gjennom årene.
Overtrekksposen er lett og veier rett under 1 kg. Den er ypperlig å sitte i rundt bålet siden du kan lage åpning i glidelåsen til armene, men pass godt på at det ikke kommer glør på duken.

Overtrekksposen bruker du på følgende måte:

Legg soveposen din inn i overbagen og la begge få «blåst» seg opp. Overbagen hindrer ikke at dunposen får blåst seg opp på grunn av sitt lette materiale. Når du legger deg, glider du igjen først soveposen din, så begge glidelåsene til overbagen. Det er snøring i åpningen som kan justeres. Hvis det skulle komme vann på posen vil dette tørke nokså fort. Jeg våknet med kondens rundt åpningen på både soveposen og overbagen, men dette tørket fort da jeg kom hjem. Jeg opplevde ingen kondens mellom min sovepose og overbagen.

Da jeg våknet på morgenen kunne jeg surfe på nettet uten å bli kald på fingertuppene fordi overbagen gav god beskyttelse mot kulden. Her kunne jeg ha ligget lenge utover morgenen, men arbeidsdagen kalte så det var bare å mote seg opp til å stige ut i de herlige blå kuldegrader.

Overbag Pro fikk virkelig vist sine egenskaper da jeg helgen etter dro på nok en tarpovernatting der gradestokken bikket minus 15 grader. Jeg pakket meg godt neddi begge posene og snurpet igjen. I soveposen hadde jeg på ullundertøy (noe som anbefales på vinteren) og på morgenen merket jeg at jeg faktisk hadde svettet litt gjennom natten, noe som ikke er vanlig for en frosenpinne som meg. Det vil si at overbagen har virkelig levd opp til forventningene.

Send meg gjerne en FjellTid-melding om du har spørsmål om mine opplevelser med Overbag PRO fra Halite.

Hvem er Halite?

Halite, et norsk firma som har basert seg på å lage teknisk utstyr for det moderne friluftsmenneske og militær. De som står bak produktene er klatrere, eks-militære og folk med ekspedisjonsekspertise.

 

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter