Nordisk Friluftskompani ble etablert sommeren 2017 med mål om å gjøre friluftslivet mer tilgjengelig for alle, og vise frem mulighetene Norden har å tilby.

Alt du trenger å gjøre er å pakke ryggsekken og møte opp på destinasjonen, så tar Nordisk Friluftskompani vare på resten. De ønsker at flere skal ha glede av naturen, at flere skal prøve seg med både sommer- og vinterfjell, og at flere skal åpne øynene for den unike nordiske naturen. 

 

 

Historien bak Nordisk Friluftskompani

 

Nordisk Friluftskompani eies for tiden av Sarah Spang og Kristian Torp, som begge har jobbet med friluftsliv og har bodd i Norge siden 2014.

 

Det hele startet mer eller mindre tilfeldig, og den gangen visste de ikke at de skulle leve en drøm. Friluftsliv brakte dem sammen og i 2014 ble begge uteksaminert i idrett – Kristian med en bachelorgrad i nordisk friluftsliv og Sarah med utdannet spesialisering innen grønne områder.

 

Sommeren 2014 fikk de muligheten til å reise til til Norge for å drive et friluftssenter. Jobben var opprinnelig bare for et år, men plutselig hadde 3,5 år flydd forbi. Bakgården deres var Rondane nasjonalpark og ideene blomstret hver gang de dro på tur.

 

 

Sommeren 2017 etablerte de Nordisk Friluftskompani. 

 

Arbeidet har blitt deres livsstil, deres drøm og deres hjem. I dag bor de midt i nasjonalparkens rike, der de har kontor på Espedalen Fjellstue, mellom Jotunheimen og Rondane nasjonalpark. Rett utenfor døren vår er det fjell og innsjøer, og når snøen legger seg, er det nok av skiløyper. 

 

“Vi tror friluftslivet manglet noe. Noe som skal gjøre friluftslivet mer tilgjengelig, og som burde gjøre flere til å reise til nord, og noe som skal gi folk mulighet til å reise med andre med de samme interessene”

 

Hva er det Nordisk Friluftskompani gjør annerledes ? 

 

Nordisk Friluftskompani prøver å gjøre det enda lettere å komme på turer. Alt du trenger å gjøre er å pakke ryggsekken og møte opp, så tar de vare på resten. For Nordisk Friluftskompani er det viktig at friluftslivet er tilgjengelig for alle, både nybegynnere og erfarne, barn og voksne, de med mye utstyr og de uten og for de som reiser alene eller sammen med andre. Nordisk Friluftskompani ønsker å gi deltakerne opplevelser utenom det vanlige. “Vi ønsker ikke å holde noen i hånden, men å lage en ramme for opplevelser og læring med inkludering og rom til å prøve selv”. De ønsker at flere skal ha glede av naturen, prøve mer med både sommer- og vinterfjell, og for flere å åpne øynene for den unike nordiske naturen.

 

Miljøpolitikk:

 

Som en aktør i reisebransjen innen friluftsliv og naturopplevelser, er Nordisk Friluftskompani veldig klar over at vi samtidig er avhengige av urørt og vill natur som ressurs, samtidig som vi gjør den mindre uberørt når vi besøker den. Derfor har de laget en konkret miljøpolitikk som vil tjene som en retningslinjer i hele deres arbeid.

 

Utdannede turledere:Nordisk Friluftskompani legger vekt på sikkerhet og inkludering slik at det er nærhet og rom for at alle skal få lov til å utfordre seg selv og prøve seg sammen med våre utdannede og erfarne turledere, som med sin entusiasme og tålmodighet skaper en unik tur hver gang.

 

Tur etter evne er et av deres grunnleggende sikkerhetsprinsipper, og en norm som er tungtveidet å gi videre til deltakere og som også ligger til grunn for forutsetningene Nordisk Friluftskompani beskriver for hver av turene.

 

 

 

Kristian Torp

 

Født: 1986

 

Dansk, eventyrlysten, glad, lærerik, erfaren og allsidig friluftsmann som har bodd i Norge siden 2014 for å bo og jobbe i norsk natur på heltid. 

 

 

Sarah Spang

 

Født: 1987

 

Danske, turgåere og sosiale friluftsentusiaster har bodd i Norge siden 2014 for å bo og jobbe i norsk natur på heltid. 

 

 

La deg bli inspirert og bli med Nordisk Friluftskompani på tur!

 

 

 

Klikk på logoen for å besøke Nordisk Friluftskompani:

 

Nordisk Friluftskompani

Om artikkelforfatteren:

FjellTid

FjellTid

FjellTid.no - FjellTid (norr. fjalltíð): Sosialt turnettverk for alle turfolk. #fjelltid

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter