Om noen kan skrive under for at FjellTid-folkene er herlige folk, og ikke noe å være redd for, så er det meg. Les hvordan FjellKæmpen endret mitt liv.

Å leve med angst

Har du noensinne opplevd å være litt redd for å møte noen på butikken, og å oppleve at den personen tilfeldigvis er på samme butikk som deg, på samme tid? Det kan være en eks, en venninne du har mistet kontakten med, en gammel kollega, eller bare noen du har vært på en fest med, der du følte etterpå at det blei veldig kleint? Eller å møte en gammel flamme, eller en tidligere one night stand på by’n en kveld?

Da vet du kanskje hvordan det er å få tunnelsyn. Der du går og glor i bakken, finner det du skal ha og ferdig med det. Man prøver å unngå den personen på byen, unnlater å møte blikket, unngår den etter beste evne og later som om den personen ikke er der? Eller når du kommer til kassa, og du tenker at både butikkpersonalet og personen bak deg i køen tenker sitt, når det er mer godis enn grønnsaker i vognen?
Der har du hverdagen til en som har sosial angst, bare at angsten gjelder for alle, alltid.

 

Turområde på FjellKæmpen.

 

Vendepunktet

I 2018 bestemte jeg meg for å utfordre min komfortsone, ved hjelp av en god behandler, og egen stå-på-vilje. Jeg prøvde meg på kampsport, slalom og klatring, blant annet, og kjørte landet rundt på jakt etter fjelltopper jeg alltid har drømt om. Og jeg bestemte meg for at i juli skulle jeg gå på tur med Monsen og NRK på minutt for minutt i Jotunheimen.

Meg sammen med Lars Monsen fra NRK på minutt for minutt i Jotunheimen.

Jeg pakket sekken, og i vei gikk det. Sekken var tung, mye tyngre enn jeg noensinne hadde bært, men det gikk mye bedre enn forventet. Det ble gnagsår som jeg aldri har sett makan til, men for en herlig gjeng! Det viste seg jo det at fjellfolk er ikke noe å være redd for. Jeg hadde aldri møtt noen av dem før, og de fleste gikk med noen de kjente fra før, men det var så inkluderende gjeng, at jeg kjente ikke noen form for angst i møte med noen av dem. Det var ren avslapping, og jeg kjente igjen meg selv, for den jeg var før angsten.

Møte med FjellTid-ambassadører

Der i Jotunheimen møtte jeg et par FjellTid-ambassadører, som fortalte meg om et felleskap for turinteresserte. Så det ble notert på telefonen, for så å sjekke ut senere, når turen var over og gnagsårene grodd. Det var FjellTid.no.

 

På FjellTid har jeg fått turvenner for livet!

Fjellkæmpen som endret alt

Få uker senere reiste jeg – redd for folk, og redd for det meste, til FjellKæmpen helt aleine, og ble møtt av tidenes herligste folk! Det var både småprat og alvorlig prat på turene.  Det var latter rundt bålet, og godteri som gikk på rundgang rundt bålet (før corona), men ikke minst rom for å være seg selv, og unike turledere som så hver enkelt.

 

FjellTid-stemningen rundt bålet!

 

Om noen kan skrive under for at FjellTid-folkene er herlige folk, og ikke noe å være redd for, så er det meg. Jeg har fått venner for livet. Og de har lært meg at livet ikke er så farlig, med gode mennesker. Bli bedre kjent med meg her!

 

Bli med på FjellKæmpen i år du også!

Om artikkelforfatteren:

Airin

Airin

Nybegynner, med hengekøye og telt, som har blitt nyforelska i fjellivet. Er på god vei mot en varig kjærlighet som varer for livet.

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter