Sommeren nærmer seg og vi har gleden av å presentere 5 herlige sommerturer du ikke kan gå glipp av!

1) Rock inn sommeren på Rondaståk!

Dersom du har lyst å oppleve det beste av Norsk musikk, med Rondane som kulisser, er Rondaståk en musikkfestival du må besøke! Dette er kanskje Norges hyggeligste Fjellfestival kombinert med fjellturer, aktiviteter og skikkelig god stemning. FjellTid har siden tidenes morgen vært gode venner med Rondaståk. Pgså i år har vi et spennende samarbeid med festivalen. Vi stiller opp med FjellTid-lavvo og den unike FjellTid-stemningen. Her er alle velkommen og alle blir godt inkludert. Fredagen tar vi i tradisjonens tro turen opp til Sukkertoppen og nyter en velfortjent turkaffe med verdens beste utsikt!

 

 

5 Kjappe om Rondaståk:

 1. Overnatting i eget telt
 2. FjellTid har eget område hvor du kan sette opp teltet ditt (NB: Vær tidlig ute)
 3. Fjellfestival på Kvamsfjellet i Gudbrandsdalen med Rondane som kulisser.
 4. «Akkurat passe av alt» – sitat fra  en av festivaldeltakere i 2014.
 5. Fjellfestivalen ble solgt ut i løpet av minutter, men vi er heldige å tilby deg festivalpass for FjellTidere!

 

 

 Klikk her om du har lyst å bli med!


 

 

2) Over Besseggen og inn i Jotunheimen.

Besseggen er en av Norges mest populære turer. For mange er Besseggen forbundet kø og mye folk. Det er helt riktig, i hvert fall om du går motsatt vei. Bli med på en tur der vi går MOT strømmen og ser innover mens vi går. Mens Gjendebåten tar den tunge bagasjen for oss, skal vi heller kose oss med Gjendekjeks og noe snadder i dagstursekken, mens vi trasker lett over eggen. Halvveis inn til Memurubu finner vi bagasjen vår og rigger opp FjellTid-camp ved vannet. En forfriskende dukkert er å anbefale etter en svett dag i fjellet. På Memurubu skal vi kose oss med deilig middag, før vi legger oss til rette i soveposene og lader opp til morgendagen.

 

 

Bukkelægret er et spennende område å gå i. Med vill og vakker natur, ja til og med reinsdyr kan en finne her. På platået har vi panoramautsikt og kan se tilbake til “maurtua” der alle turistene går i samme retning. På vei ned fra fjellet er det litt bratt og utfordrende, men ta det helt med ro så går det veldig fint. Vel nede ved Gjendebu avslutter vi med god mat og drikke + en velfortjent og herlig seng.

 

 

5 Kjappe om turen over Besseggen:

 1. Overnatting i telt og Turisthytte
 2. 2 Middager, 3 Frokost og lunsj inkludert
 3. Guding fra våre to av våre beste turledere
 4. Besseggen i Jotunheimen er kanskje Norges fineste fjelltur
 5. Avslutning på ærverdige Gjendebu!

 

 

Klikk på linken og bli med!


 

 

3) Romsdalseggen og El-sykkelsafari opp Trollstigen

Se for deg at du kommer til en base camp i skumringen. Omgitt av helt ville tinder på alle kanter like ved et blikkstille vann. Du aner ikke helt hva som venter deg, men forventningen om at noe stort kommer til å skje ligger i bevisstheten. Rundt bålet sitter latteren løst, og stemningen er fantastisk. Romsdalseggens store sønn Roy Helge tar deg vel i mot og sørger for at du er forberedt for morgendagen.

 

 

Tidlig neste morgen før solen har nådd teltet ditt ser du rett inn mot fjellet, fjellet og eggen du i dag skal bestige. Det ser bratt og mektig ut, men dette skal du klare. Med fulladet batteri på kamera og mobil, ja kanskje til og med en selfiestikk, blir dette en dag fylt opp med minner. På stien du blir fort kjent og turen blir lettere ettersom stemningen blir enda bedre. I tillegg får du belønning for hver eneste høydemeter. Utsikten sies å være Norges vakreste der fjellet møter havet. Etter turen blir det en helaften i campen med egen gourmetkokk. Kan tro det blir bra!

 


Søndag morgen skal vi chille på El-sykkelen oppover Trollstigen.

 

5 Kjappe om Romsdalseggen:

 1. Overnatting i eget telt
 2. Lokalkjente turledere og guider
 3. Egen kokk til festmiddag i campen
 4. El-sykkel på søndagen inkludert
 5. På Romsdalseggen har man orkesterplass til å se ut over Romsdalsfjellene, med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene

 

Photo by Ivars Utinsns on Unsplash

 

Klikk her om du vil lese mer om turen!


 

 

4) Trolltunga og Holmaskjær.

Du hører om Trolltunga i media hver eneste sommer. Om turister som går seg fast, er dårlig kledd og ikke særlig turvante. Som på Preikestolen eller Kjerag kan man lett komme i fotokø og det er mye folk. Men i motsetning til alle andre går vi når andre er på vei ned. For vi skal campe oppå platået slik at vi kan “spise frokost på Trolltunga” Se for deg de fenomenale bildene der du står ytterst på tunga i soloppgangen! Når folkemassen kommer opp, tar vi turen ned 🙂

 

 

På kvelden koser vi oss foran bålet og blar gjennom bildene vi har tatt, mens vi nyter solnedgangen og lader opp til morgendagen. For da skal vi gå opp til Folgefonna og besøke Holmaskjær!

 

5 Kjappe om Trolltunga:

 1. Overnatting i telt
 2. Opplev Trolltunga i Soloppgang
 3. Passer for spreke turfolk
 4. Oppdag Hardangers skulte perle Holmaskjær
 5. Mulighet for å oppleve Folgefonna!

 

Klikk her om du vil lese mer om turen!


 

 

5) Fjellkæmpen 2019

Lyden fra bålet som knitrer, bekken som renner og sauene som beiter. Inngjerdet på en nydelig seter langt opp på fjellet. Velkommen til FjellKæmpen 2019!

FjellKæmpen har blitt en årlig tradisjon blant FjellTidere for det er her vi på mange måter er hjemme. Midt mellom Rondane og Jotunheimen, en drøy times kjøring fra Lillehammer ligger distriktsperlen Øvre Svatsum. Naturen her byr på det meste, fra dype juv, eventyrlige skoger, høye fjell, grotter og et fantastisk dyreliv. FjellKæmpen byr på det meste og er et område som er langt  fra ferdig utforsket. For hvert år blir nye stier funnet, og nye turskatter oppdaget.

 

 

FjellKæmpen  vokser for hvert år og nye muligheter dukker opp. Med fjellturer til Helvete, topptur til Trona, grotte-turer, bær og soppturer, badeturer, og sykkelturer med egen sykkel for å nevne noe. Hit kommer du med eget telt, og maten den fikser du selv. Vi i FjellTid rigger til slik at teltet, lavvoen eller hengekøyen din er godt tilrettelagt. På FjellTid-bålet finner du ekte bålkaffe og på grillene får du maten du selv tar med.

 


FjellTid-stemningen er kanskje på sitt aller beste på FjellKæmpen. Her deler alle og sørger for at du er godt inkludert og ivaretatt uansett hvem du er.

 

5 Kjappe om FjellKæmpen:

 1. Overnatting i eget telt
 2. Turer og aktiviteter inkludert
 3. Bading i FjellTids elleville badeland
 4. Bålkaffe og kos til enhver tid
 5. Opplev eget seter liv med FjellTid-stemningen.

 

Nedtellingen til FjellKæmpen 2019 er allerede godt i gang! Dette MÅ du bli med på!

 

Klikk her og meld deg på!

 

Om artikkelforfatteren:

FjellTid

FjellTid

FjellTid.no - FjellTid (norr. fjalltíð): Sosialt turnettverk for alle turfolk. #fjelltid

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter